Ernæringsdata for Frosne majskerner

Energiindholdet i 100 gram Frosne majskerner er 113 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 472 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 3,3 g protein, 1,4 g fedt og 22,6 g kulhydrat.

  • Protein: 3,3 gram
  • Fedt: 1,4 gram
  • Kulhydrat: 22,6 gram

Af de 22,6 g kulhydrat er 20,4 g tilgængeligt de tilbageværende 2,2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Frosne majskerner er der 1,4 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Frosne majskerner. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Frosne majskerner er 3,3 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges herefter til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Frosne majskerner
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 472 KJ
Energi i kilokalorie 113 kcal
Fedt i alt 1,4 g
→ Mættede fedtsyrer 0,2 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,4 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,7 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 22,6 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 20,4 g
→ Kostfibre 2,2 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,6 g
Vand 72 g (ml)

Vitaminer i Frosne majskerner

I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Majs, kerner, dybfrost. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en god diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Frosne majskerner
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 4,08 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,5 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,5 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Frosne majskerner
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,083 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,07 mg
B3-vitamin 1,73 NE
→ Niacin 0,35 mg
→ Tryptofans bidrag 0,35 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,44 mg
B6-vitamin 0,22 mg
B8-vitamin, Biotin 0,5 µg
B9-vitamin, Folat 33 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 6,4 mg

Mineraler i Frosne majskerner

I listen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at opretholde en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Frosne majskerner
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 4,7 mg
Fosfor (P), Phosphor 86,3 mg
Jern (Fe) 0,4 mg
Jod (I) 0,5 µg
Kalium (K) 210 mg
Kobber (Cu) 0,24 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 18 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 3 mg
Nikkel (Ni) 4,1 µg
Selen (Se) 4 µg
Zink (Zn) 1,4 mg

Sukkerarter i Frosne majskerner

Det samlede indhold af sukkerarter i Frosne majskerner er 5,7 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Frosne majskerner
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Frosne majskerner

Frosne majskerner har et glykæmisk indeks (GI) på 12. Det betyder, at en potion Frosne majskerner skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 12 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Frosne majskerner er 2. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Frosne majskerner hedder på engelsk Sweetcorn, kernels, frozen. Det kan være en nyttig viden hvis du f.eks. anvender en amerikansk opskrift. Har du brug for at søge efter viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Majs, kerner, dybfrost.