Ernæringsdata for Frosne majskerner
Energiindholdet i 100 gram Frosne majskerner er 113 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 472 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 3,3 g protein, 1,4 g fedt og 22,6 g kulhydrat.
- Protein: 3,3 gram
- Fedt: 1,4 gram
- Kulhydrat: 22,6 gram
Af de 22,6 g kulhydrat er 20,4 g tilgængeligt de tilbageværende 2,2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Frosne majskerner er der 1,4 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Frosne majskerner. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Frosne majskerner er 3,3 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges herefter til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 472 KJ |
Energi i kilokalorie | 113 kcal |
Fedt i alt | 1,4 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,2 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0,4 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,7 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 22,6 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 20,4 g |
→ Kostfibre | 2,2 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,6 g |
Vand | 72 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Frosne majskerner
I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Majs, kerner, dybfrost. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en god diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 4,08 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,5 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,5 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,083 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,07 mg |
B3-vitamin | 1,73 NE |
→ Niacin | 0,35 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,35 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,44 mg |
B6-vitamin | 0,22 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0,5 µg |
B9-vitamin, Folat | 33 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 6,4 mg |
Mineraler i Frosne majskerner
I listen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at opretholde en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 4,7 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 86,3 mg |
Jern (Fe) | 0,4 mg |
Jod (I) | 0,5 µg |
Kalium (K) | 210 mg |
Kobber (Cu) | 0,24 mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 18 mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | 3 mg |
Nikkel (Ni) | 4,1 µg |
Selen (Se) | 4 µg |
Zink (Zn) | 1,4 mg |
Sukkerarter i Frosne majskerner
Det samlede indhold af sukkerarter i Frosne majskerner er 5,7 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Frosne majskerner
Frosne majskerner har et glykæmisk indeks (GI) på 12. Det betyder, at en potion Frosne majskerner skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 12 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for Frosne majskerner er 2. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Frosne majskerner hedder på engelsk Sweetcorn, kernels, frozen. Det kan være en nyttig viden hvis du f.eks. anvender en amerikansk opskrift. Har du brug for at søge efter viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Majs, kerner, dybfrost.