Ernæringsdata for Frosne Jordbær med sukker

Energiindholdet i 100 gram Frosne Jordbær med sukker er 85 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 356 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,5 g protein, 0,2 g fedt og 21 g kulhydrat.

  • Protein: 0,5 gram
  • Fedt: 0,2 gram
  • Kulhydrat: 21 gram

Af de 21 g kulhydrat er 19,1 g tilgængeligt de tilbageværende 1,9 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Frosne Jordbær med sukker er der 0,2 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Frosne Jordbær med sukker. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Frosne Jordbær med sukker er 0,5 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Frosne Jordbær med sukker
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 356 KJ
Energi i kilokalorie 85 kcal
Fedt i alt 0,2 g
→ Mættede fedtsyrer 0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,1 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 21 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 19,1 g
→ Kostfibre 1,9 g
Tilsat sukker 11,9 g
Alkohol 0 g
Aske 0,3 g
Vand 78,1 g (ml)

Vitaminer i Frosne Jordbær med sukker

I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Jordbær, dybfrost, sukrede. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en god diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Frosne Jordbær med sukker
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 1,5 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,2 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,2 mg
K-vitamin 20 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Frosne Jordbær med sukker
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,015 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,077 mg
B3-vitamin 0,293 NE
→ Niacin 0,393 mg
→ Tryptofans bidrag 0,1 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,108 mg
B6-vitamin 0,028 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 117 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 39,5 mg

Mineraler i Frosne Jordbær med sukker

I tabellen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at bevare en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Frosne Jordbær med sukker
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 11 mg
Fosfor (P), Phosphor 12 mg
Jern (Fe) 0,47 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 98 mg
Kobber (Cu) 0,019 mg
Krom (Cr), Chrom 1 µg
Magnesium (Mg) 6 mg
Mangan (Mn) 0,249 mg
Natrium (Na) 1 mg
Nikkel (Ni) 5 µg
Selen (Se) 0 µg
Zink (Zn) 0,05 mg

Sukkerarter i Frosne Jordbær med sukker

Det samlede indhold af sukkerarter i Frosne Jordbær med sukker er g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Frosne Jordbær med sukker
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Frosne Jordbær med sukker

Frosne Jordbær med sukker har et glykæmisk indeks (GI) på 8. Det vil sige, at en potion Frosne Jordbær med sukker forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 8 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Frosne Jordbær med sukker er 2. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Frosne Jordbær med sukker er Strawberries, frozen, sweetened, whole. Det kan være en nyttig information hvis du fx benytter en engelsksproget opskrift. Har du behov for at søge information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Jordbær, dybfrost, sukrede.