Ernæringsdata for Frosne Grønne bønner

Energiindholdet i 100 gram Frosne Grønne bønner er 33 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 140 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 2 g protein, 0,3 g fedt og 7,3 g kulhydrat.

  • Protein: 2 gram
  • Fedt: 0,3 gram
  • Kulhydrat: 7,3 gram

Af de 7,3 g kulhydrat er 4,1 g tilgængeligt de resterende 3,2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Frosne Grønne bønner er der 0,3 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Frosne Grønne bønner. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Frosne Grønne bønner er 2 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges derpå til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Frosne Grønne bønner
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 140 KJ
Energi i kilokalorie 33 kcal
Fedt i alt 0,3 g
→ Mættede fedtsyrer 0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,1 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 7,3 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 4,1 g
→ Kostfibre 3,2 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,6 g
Vand 88,8 g (ml)

Vitaminer i Frosne Grønne bønner

I tabellen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Grønne bønner, dybfrost. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en god diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Frosne Grønne bønner
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 25,2 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,05 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,05 mg
K-vitamin 32 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Frosne Grønne bønner
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,099 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,092 mg
B3-vitamin 0,499 NE
→ Niacin 0,866 mg
→ Tryptofans bidrag 0,367 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,05 mg
B6-vitamin 0,091 mg
B8-vitamin, Biotin 0,7 µg
B9-vitamin, Folat 64 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 23,7 mg

Mineraler i Frosne Grønne bønner

I tabellen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at vedligeholde en sund krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Frosne Grønne bønner
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 52,6 mg
Fosfor (P), Phosphor 49,5 mg
Jern (Fe) 1 mg
Jod (I) 0,8 µg
Kalium (K) 186 mg
Kobber (Cu) 0,076 mg
Krom (Cr), Chrom 1 µg
Magnesium (Mg) 22 mg
Mangan (Mn) 0,21 mg
Natrium (Na) 3 mg
Nikkel (Ni) 17,7 µg
Selen (Se) 0,3 µg
Zink (Zn) 0,35 mg

Sukkerarter i Frosne Grønne bønner

Det samlede indhold af sukkerarter i Frosne Grønne bønner er 1,5 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Frosne Grønne bønner
Sukkerart Mængde
Fructose 0,6 g
Glucose 0,4 g
Lactose g
Maltose 0 g
Saccharose 0,5 g

Glykæmisk indeks for Frosne Grønne bønner

Frosne Grønne bønner har et glykæmisk indeks (GI) på 3. Det vil sige, at en potion Frosne Grønne bønner forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 3 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Frosne Grønne bønner er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Frosne Grønne bønner Beans, green, frozen. Det kan være en nyttig information hvis du fx anvender en amerikansk hjemmeside. Har du lyst til at finde information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Grønne bønner, dybfrost.