Ernæringsdata for Friseesalat
Energiindholdet i 100 gram Friseesalat er 19 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 78 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,3 g protein, 0,2 g fedt og 3,3 g kulhydrat.
- Protein: 1,3 gram
- Fedt: 0,2 gram
- Kulhydrat: 3,3 gram
Af de 3,3 g kulhydrat er 2,4 g tilgængeligt de tilbageværende 0,9 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Friseesalat er der 0,2 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Friseesalat. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Friseesalat er 1,3 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges fremdeles til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 78 KJ |
Energi i kilokalorie | 19 kcal |
Fedt i alt | 0,2 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,1 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 3,3 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 2,4 g |
→ Kostfibre | 0,9 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,4 g |
Vand | 93,8 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Friseesalat
I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Salat, endivie, kruset (frisee), rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en god kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 103 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,08 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,075 mg |
B3-vitamin | 0,4 NE |
→ Niacin | 0,483 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,083 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,9 mg |
B6-vitamin | 0,02 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 142 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 13 mg |
Mineraler i Friseesalat
I tabellen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at vedligeholde en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 52 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 28 mg |
Jern (Fe) | 0,8 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | 314 mg |
Kobber (Cu) | 0,099 mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 15 mg |
Mangan (Mn) | 0,42 mg |
Natrium (Na) | 22 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | 0,79 mg |
Sukkerarter i Friseesalat
Det totale indhold af sukkerarter i Friseesalat er g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Friseesalat
Friseesalat har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket medfører, at en potion Friseesalat forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Friseesalat er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Friseesalat hedder på engelsk Endive (frisee), raw. Det kan være en god viden hvis du eksempelvis benytter en engelsksproget kogebog. Har du behov for at søge efter data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Salat, endivie, kruset (frisee), rå.