Ernæringsdata for Fransk dressing

Energiindholdet i 100 gram Fransk dressing er 463 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1936 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,8 g protein, 44,8 g fedt og 15,6 g kulhydrat.

  • Protein: 0,8 gram
  • Fedt: 44,8 gram
  • Kulhydrat: 15,6 gram

Af de 15,6 g kulhydrat er 15,6 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Fransk dressing er der 44,8 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Fransk dressing. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Fransk dressing er 0,8 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Fransk dressing
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)1936 KJ
Energi i kilokalorie463 kcal
Fedt i alt44,8 g
→ Mættede fedtsyrer7,2 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer10,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer25,5 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt15,6 g
→ Kulhydrat tilgængeligt15,6 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker5 g
Alkohol0 g
Aske2,3 g
Vand36,6 g (ml)

Vitaminer i Fransk dressing

I tabellen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Dressing, fransk. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en god diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Fransk dressing
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin19,3 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin5 a-TE
→ Alfa-tokoferol5 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Fransk dressing
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,019 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,053 mg
B3-vitamin0,188 NE
→ Niacin0,305 mg
→ Tryptofans bidrag0,117 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0 mg
B6-vitamin0 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat0 µg
B12-vitamin0,14 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Fransk dressing

I tabellen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at vedligeholde en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Fransk dressing
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk24 mg
Fosfor (P), Phosphor19 mg
Jern (Fe)0,8 mg
Jod (I)0 µg
Kalium (K)67 mg
Kobber (Cu)0,008 mg
Krom (Cr), Chrom3 µg
Magnesium (Mg)5 mg
Mangan (Mn)0,007 mg
Natrium (Na)836 mg
Nikkel (Ni)7 µg
Selen (Se)0,19 µg
Zink (Zn)0,29 mg

Sukkerarter i Fransk dressing

Det totale indhold af sukkerarter i Fransk dressing er 5 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Fransk dressing
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Fransk dressing

Fransk dressing har et glykæmisk indeks (GI) på 12. Som betyder, at en potion Fransk dressing skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 12 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Fransk dressing er 2. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Fransk dressing er Salad dressing, french. Det kan være en nyttig viden hvis du fx anvender en amerikansk kogebog. Har du behov for at finde information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Dressing, fransk.