Ernæringsdata for Fransk dressing
Energiindholdet i 100 gram Fransk dressing er 463 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1936 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,8 g protein, 44,8 g fedt og 15,6 g kulhydrat.
- Protein: 0,8 gram
- Fedt: 44,8 gram
- Kulhydrat: 15,6 gram
Af de 15,6 g kulhydrat er 15,6 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Fransk dressing er der 44,8 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Fransk dressing. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Fransk dressing er 0,8 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1936 KJ |
Energi i kilokalorie | 463 kcal |
Fedt i alt | 44,8 g |
→ Mættede fedtsyrer | 7,2 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 10,1 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 25,5 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 15,6 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 15,6 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 5 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 2,3 g |
Vand | 36,6 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Fransk dressing
I tabellen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Dressing, fransk. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en god diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 19,3 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 5 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 5 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,019 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,053 mg |
B3-vitamin | 0,188 NE |
→ Niacin | 0,305 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,117 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0 mg |
B6-vitamin | 0 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 0 µg |
B12-vitamin | 0,14 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Fransk dressing
I tabellen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at vedligeholde en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 24 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 19 mg |
Jern (Fe) | 0,8 mg |
Jod (I) | 0 µg |
Kalium (K) | 67 mg |
Kobber (Cu) | 0,008 mg |
Krom (Cr), Chrom | 3 µg |
Magnesium (Mg) | 5 mg |
Mangan (Mn) | 0,007 mg |
Natrium (Na) | 836 mg |
Nikkel (Ni) | 7 µg |
Selen (Se) | 0,19 µg |
Zink (Zn) | 0,29 mg |
Sukkerarter i Fransk dressing
Det totale indhold af sukkerarter i Fransk dressing er 5 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Fransk dressing
Fransk dressing har et glykæmisk indeks (GI) på 12. Som betyder, at en potion Fransk dressing skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 12 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Fransk dressing er 2. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Fransk dressing er Salad dressing, french. Det kan være en nyttig viden hvis du fx anvender en amerikansk kogebog. Har du behov for at finde information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Dressing, fransk.