Ernæringsdata for Formkage
Energiindholdet i 100 gram Formkage er 430 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1800 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 4,9 g protein, 22,3 g fedt og 53 g kulhydrat.
- Protein: 4,9 gram
- Fedt: 22,3 gram
- Kulhydrat: 53 gram
Af de 53 g kulhydrat er 52 g tilgængeligt de resterende 1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Formkage er der 22,3 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Formkage. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Formkage er 4,9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1800 KJ |
Energi i kilokalorie | 430 kcal |
Fedt i alt | 22,3 g |
→ Mættede fedtsyrer | 5,2 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 10,3 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 5,2 g |
Kolesterol | mg |
Kulhydrat i alt | 53 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 52 g |
→ Kostfibre | 1 g |
Tilsat sukker | g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1 g |
Vand | 18,3 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Formkage
I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Skærekage, formkage. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en god diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 128 RE |
D-vitamin | µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,5 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,5 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,045 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,05 mg |
B3-vitamin | 1,9 NE |
→ Niacin | 0,983 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,983 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | mg |
B6-vitamin | 0,04 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Formkage
I listen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at bevare en sund krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 93 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 210 mg |
Jern (Fe) | 0,4 mg |
Jod (I) | 8 µg |
Kalium (K) | 130 mg |
Kobber (Cu) | mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 11,3 mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | 237 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | 0,72 mg |
Sukkerarter i Formkage
Det samlede indhold af sukkerarter i Formkage er g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Formkage
Formkage har et glykæmisk indeks (GI) på 24. Hvilket medfører, at en potion Formkage forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 24 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for Formkage er 12. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Formkage hedder på engelsk Plain cake, average values. Det kan være en nyttig viden hvis du for eksempel anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du lyst til at søge efter viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Skærekage, formkage.