Ernæringsdata for Formkage

Energiindholdet i 100 gram Formkage er 430 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1800 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 4,9 g protein, 22,3 g fedt og 53 g kulhydrat.

  • Protein: 4,9 gram
  • Fedt: 22,3 gram
  • Kulhydrat: 53 gram

Af de 53 g kulhydrat er 52 g tilgængeligt de resterende 1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Formkage er der 22,3 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Formkage. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Formkage er 4,9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Formkage
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1800 KJ
Energi i kilokalorie 430 kcal
Fedt i alt 22,3 g
→ Mættede fedtsyrer 5,2 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 10,3 g
→ Flerumættede fedtsyrer 5,2 g
Kolesterol mg
Kulhydrat i alt 53 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 52 g
→ Kostfibre 1 g
Tilsat sukker g
Alkohol 0 g
Aske 1 g
Vand 18,3 g (ml)

Vitaminer i Formkage

I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Skærekage, formkage. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en god diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Formkage
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 128 RE
D-vitamin µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,5 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,5 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Formkage
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,045 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,05 mg
B3-vitamin 1,9 NE
→ Niacin 0,983 mg
→ Tryptofans bidrag 0,983 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin 0,04 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Formkage

I listen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at bevare en sund krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Formkage
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 93 mg
Fosfor (P), Phosphor 210 mg
Jern (Fe) 0,4 mg
Jod (I) 8 µg
Kalium (K) 130 mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 11,3 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 237 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) 0,72 mg

Sukkerarter i Formkage

Det samlede indhold af sukkerarter i Formkage er g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Formkage
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Formkage

Formkage har et glykæmisk indeks (GI) på 24. Hvilket medfører, at en potion Formkage forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 24 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Formkage er 12. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Formkage hedder på engelsk Plain cake, average values. Det kan være en nyttig viden hvis du for eksempel anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du lyst til at søge efter viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Skærekage, formkage.