Ernæringsdata for Flødeost 70+

Energiindholdet i 100 gram Flødeost 70+ er 375 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1571 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 9,6 g protein, 36,9 g fedt og 2,5 g kulhydrat.

  • Protein: 9,6 gram
  • Fedt: 36,9 gram
  • Kulhydrat: 2,5 gram

Af de 2,5 g kulhydrat er 2,5 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Flødeost 70+ er der 36,9 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Flødeost 70+. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Flødeost 70+ er 9,6 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes dernæst til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Flødeost 70+
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)1571 KJ
Energi i kilokalorie375 kcal
Fedt i alt36,9 g
→ Mættede fedtsyrer23,9 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer9,9 g
→ Flerumættede fedtsyrer1 g
Kolesterol122 mg
Kulhydrat i alt2,5 g
→ Kulhydrat tilgængeligt2,5 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1,6 g
Vand49,4 g (ml)

Vitaminer i Flødeost 70+

I tabellen nedenfor ses vitaminindholdet i Flødeost, 70+. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en god kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Flødeost 70+
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin327 RE
D-vitamin0,357 µg
→ D3 cholecalciferol0,357 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,941 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,941 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Flødeost 70+
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,035 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,2 mg
B3-vitamin0,101 NE
→ Niacin2,27 mg
→ Tryptofans bidrag2,17 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,27 mg
B6-vitamin0,055 mg
B8-vitamin, Biotin1,5 µg
B9-vitamin, Folat13 µg
B12-vitamin0,22 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Flødeost 70+

I tabellen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at opretholde en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Flødeost 70+
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk230 mg
Fosfor (P), Phosphor140 mg
Jern (Fe)0,3 mg
Jod (I)13,8 µg
Kalium (K)119 mg
Kobber (Cu)0,07 mg
Krom (Cr), Chrom0,25 µg
Magnesium (Mg)6 mg
Mangan (Mn)0,035 mg
Natrium (Na)472 mg
Nikkel (Ni)1 µg
Selen (Se)3,2 µg
Zink (Zn)0,54 mg

Sukkerarter i Flødeost 70+

Det totale indhold af sukkerarter i Flødeost 70+ er 2,19 g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Flødeost 70+
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose 2,19 g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Flødeost 70+

Flødeost 70+ har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket betyder, at en potion Flødeost 70+ forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Flødeost 70+ er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Flødeost 70+ hedder på engelsk Cheese, Cream, 70 % fidm.. Det kan være en vigtig viden hvis du fx benytter en engelsksproget kogebog. Har du brug for at finde viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Flødeost, 70+.