Ernæringsdata for Flødeost 60+

Energiindholdet i 100 gram Flødeost 60+ er 330 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1381 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 10,2 g protein, 31,5 g fedt og 2,5 g kulhydrat.

  • Protein: 10,2 gram
  • Fedt: 31,5 gram
  • Kulhydrat: 2,5 gram

Af de 2,5 g kulhydrat er 2,5 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Flødeost 60+ er der 31,5 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Flødeost 60+. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Flødeost 60+ er 10,2 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Flødeost 60+
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)1381 KJ
Energi i kilokalorie330 kcal
Fedt i alt31,5 g
→ Mættede fedtsyrer20,4 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer8,5 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,9 g
Kolesterol104 mg
Kulhydrat i alt2,5 g
→ Kulhydrat tilgængeligt2,5 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1,4 g
Vand54,4 g (ml)

Vitaminer i Flødeost 60+

I tabellen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Flødeost, 60+. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en sund diæt, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Flødeost 60+
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin279 RE
D-vitamin0,314 µg
→ D3 cholecalciferol0,314 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,803 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,803 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Flødeost 60+
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,04 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,2 mg
B3-vitamin0,101 NE
→ Niacin2,43 mg
→ Tryptofans bidrag2,33 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,27 mg
B6-vitamin0,055 mg
B8-vitamin, Biotin1,5 µg
B9-vitamin, Folat13 µg
B12-vitamin0,22 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Flødeost 60+

I tabellen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at opretholde en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Flødeost 60+
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk200 mg
Fosfor (P), Phosphor160 mg
Jern (Fe)0,3 mg
Jod (I)13,8 µg
Kalium (K)119 mg
Kobber (Cu)0,07 mg
Krom (Cr), Chrom0,25 µg
Magnesium (Mg)6 mg
Mangan (Mn)0,035 mg
Natrium (Na)573 mg
Nikkel (Ni)1 µg
Selen (Se)3,5 µg
Zink (Zn)0,54 mg

Sukkerarter i Flødeost 60+

Det totale indhold af sukkerarter i Flødeost 60+ er 2,12 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Flødeost 60+
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose 2,12 g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Flødeost 60+

Flødeost 60+ har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket medfører, at en potion Flødeost 60+ giver en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Flødeost 60+ er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Flødeost 60+ er Cheese, Cream, 60 % fidm.. Det kan være en nyttig viden hvis du for eksempel anvender en amerikansk hjemmeside. Har du behov for at finde information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Flødeost, 60+.