Ernæringsdata for Flødeost 60+
Energiindholdet i 100 gram Flødeost 60+ er 330 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1381 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 10,2 g protein, 31,5 g fedt og 2,5 g kulhydrat.
- Protein: 10,2 gram
- Fedt: 31,5 gram
- Kulhydrat: 2,5 gram
Af de 2,5 g kulhydrat er 2,5 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Flødeost 60+ er der 31,5 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Flødeost 60+. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Flødeost 60+ er 10,2 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1381 KJ |
Energi i kilokalorie | 330 kcal |
Fedt i alt | 31,5 g |
→ Mættede fedtsyrer | 20,4 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 8,5 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,9 g |
Kolesterol | 104 mg |
Kulhydrat i alt | 2,5 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 2,5 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,4 g |
Vand | 54,4 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Flødeost 60+
I tabellen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Flødeost, 60+. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en sund diæt, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 279 RE |
D-vitamin | 0,314 µg |
→ D3 cholecalciferol | 0,314 µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,803 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,803 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,04 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,2 mg |
B3-vitamin | 0,101 NE |
→ Niacin | 2,43 mg |
→ Tryptofans bidrag | 2,33 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,27 mg |
B6-vitamin | 0,055 mg |
B8-vitamin, Biotin | 1,5 µg |
B9-vitamin, Folat | 13 µg |
B12-vitamin | 0,22 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Flødeost 60+
I tabellen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at opretholde en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 200 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 160 mg |
Jern (Fe) | 0,3 mg |
Jod (I) | 13,8 µg |
Kalium (K) | 119 mg |
Kobber (Cu) | 0,07 mg |
Krom (Cr), Chrom | 0,25 µg |
Magnesium (Mg) | 6 mg |
Mangan (Mn) | 0,035 mg |
Natrium (Na) | 573 mg |
Nikkel (Ni) | 1 µg |
Selen (Se) | 3,5 µg |
Zink (Zn) | 0,54 mg |
Sukkerarter i Flødeost 60+
Det totale indhold af sukkerarter i Flødeost 60+ er 2,12 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | 2,12 g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Flødeost 60+
Flødeost 60+ har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket medfører, at en potion Flødeost 60+ giver en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for Flødeost 60+ er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Flødeost 60+ er Cheese, Cream, 60 % fidm.. Det kan være en nyttig viden hvis du for eksempel anvender en amerikansk hjemmeside. Har du behov for at finde information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Flødeost, 60+.