Ernæringsdata for Flødeis

Energiindholdet i 100 gram Flødeis er 207 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 868 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 3,5 g protein, 11 g fedt og 23,6 g kulhydrat.

  • Protein: 3,5 gram
  • Fedt: 11 gram
  • Kulhydrat: 23,6 gram

Af de 23,6 g kulhydrat er 23,6 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Flødeis er der 11 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Flødeis. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Flødeis er 3,5 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges herefter til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Flødeis
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 868 KJ
Energi i kilokalorie 207 kcal
Fedt i alt 11 g
→ Mættede fedtsyrer 0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0 g
Kolesterol 59 mg
Kulhydrat i alt 23,6 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 23,6 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 18 g
Alkohol 0 g
Aske 0,9 g
Vand 61 g (ml)

Vitaminer i Flødeis

I tabellen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Flødeis. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Flødeis
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 144 RE
D-vitamin 0,12 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,4 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,4 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Flødeis
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,05 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,16 mg
B3-vitamin 0,1 NE
→ Niacin 1 mg
→ Tryptofans bidrag 0,9 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin 0,07 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 2 µg
B12-vitamin 0,36 µg
C-vitamin mg

Mineraler i Flødeis

I tabellen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at opretholde en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Flødeis
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 108 mg
Fosfor (P), Phosphor 86 mg
Jern (Fe) 0,11 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 149 mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom 2 µg
Magnesium (Mg) 14 mg
Mangan (Mn) 0,008 mg
Natrium (Na) 62 mg
Nikkel (Ni) 2,35 µg
Selen (Se) 0,84 µg
Zink (Zn) 0,53 mg

Sukkerarter i Flødeis

Det samlede indhold af sukkerarter i Flødeis er g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Flødeis
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Flødeis

Flødeis har et glykæmisk indeks (GI) på 14. Det betyder, at en potion Flødeis forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 14 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Flødeis er 3. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Flødeis hedder på engelsk Ice cream, dairy (cream based). Det kan være en vigtig information hvis du fx anvender en amerikansk kogebog. Har du behov for at finde viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Flødeis.