Ernæringsdata for Flødeis
Energiindholdet i 100 gram Flødeis er 207 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 868 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 3,5 g protein, 11 g fedt og 23,6 g kulhydrat.
- Protein: 3,5 gram
- Fedt: 11 gram
- Kulhydrat: 23,6 gram
Af de 23,6 g kulhydrat er 23,6 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Flødeis er der 11 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Flødeis. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Flødeis er 3,5 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges herefter til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 868 KJ |
Energi i kilokalorie | 207 kcal |
Fedt i alt | 11 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0 g |
Kolesterol | 59 mg |
Kulhydrat i alt | 23,6 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 23,6 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 18 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,9 g |
Vand | 61 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Flødeis
I tabellen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Flødeis. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 144 RE |
D-vitamin | 0,12 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,4 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,4 mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,05 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,16 mg |
B3-vitamin | 0,1 NE |
→ Niacin | 1 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,9 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | mg |
B6-vitamin | 0,07 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 2 µg |
B12-vitamin | 0,36 µg |
C-vitamin | mg |
Mineraler i Flødeis
I tabellen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at opretholde en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 108 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 86 mg |
Jern (Fe) | 0,11 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | 149 mg |
Kobber (Cu) | mg |
Krom (Cr), Chrom | 2 µg |
Magnesium (Mg) | 14 mg |
Mangan (Mn) | 0,008 mg |
Natrium (Na) | 62 mg |
Nikkel (Ni) | 2,35 µg |
Selen (Se) | 0,84 µg |
Zink (Zn) | 0,53 mg |
Sukkerarter i Flødeis
Det samlede indhold af sukkerarter i Flødeis er g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Flødeis
Flødeis har et glykæmisk indeks (GI) på 14. Det betyder, at en potion Flødeis forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 14 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Flødeis er 3. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Flødeis hedder på engelsk Ice cream, dairy (cream based). Det kan være en vigtig information hvis du fx anvender en amerikansk kogebog. Har du behov for at finde viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Flødeis.