Ernæringsdata for Flæskesvær

Energiindholdet i 100 gram Flæskesvær er 592 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 2477 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 58 g protein, 40,3 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 58 gram
  • Fedt: 40,3 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Flæskesvær er der 40,3 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Flæskesvær. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Flæskesvær er 58 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Flæskesvær
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 2477 KJ
Energi i kilokalorie 592 kcal
Fedt i alt 40,3 g
→ Mættede fedtsyrer 13,5 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 18 g
→ Flerumættede fedtsyrer 4,3 g
Kolesterol 119 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker g
Alkohol 0 g
Aske 0 g
Vand 1,7 g (ml)

Vitaminer i Flæskesvær

I tabellen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Flæskesvær, snacks. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en sund kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Flæskesvær
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin RE
D-vitamin µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Flæskesvær
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,127 mg
B3-vitamin 1,82 NE
→ Niacin 2,75 mg
→ Tryptofans bidrag 0,933 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,34 mg
B6-vitamin 0,015 mg
B8-vitamin, Biotin 14 µg
B9-vitamin, Folat 23 µg
B12-vitamin µg
C-vitamin mg

Mineraler i Flæskesvær

I tabellen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at fastholde en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Flæskesvær
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 27 mg
Fosfor (P), Phosphor 96 mg
Jern (Fe) 0,67 mg
Jod (I) 0 µg
Kalium (K) 146 mg
Kobber (Cu) 0,17 mg
Krom (Cr), Chrom 12 µg
Magnesium (Mg) 9,7 mg
Mangan (Mn) 0,05 mg
Natrium (Na) 1252 mg
Nikkel (Ni) 5,3 µg
Selen (Se) 13,6 µg
Zink (Zn) 0,59 mg

Sukkerarter i Flæskesvær

Det totale indhold af sukkerarter i Flæskesvær er 0 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Flæskesvær
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Flæskesvær

Flæskesvær har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Det vil sige, at en potion Flæskesvær giver en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Flæskesvær er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Flæskesvær er Bacon crisps. Det kan være en vigtig information hvis du f.eks. anvender en amerikansk kogebog. Har du lyst til at søge information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Flæskesvær, snacks.