Ernæringsdata for Flæskesteg af svinekam

Energiindholdet i 100 gram Flæskesteg af svinekam er 240 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1005 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 19,3 g protein, 18,3 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 19,3 gram
  • Fedt: 18,3 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Flæskesteg af svinekam er der 18,3 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Flæskesteg af svinekam. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Flæskesteg af svinekam er 19,3 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges herefter til af skabe de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Flæskesteg af svinekam
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)1005 KJ
Energi i kilokalorie240 kcal
Fedt i alt18,3 g
→ Mættede fedtsyrer6,71 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer7,74 g
→ Flerumættede fedtsyrer2,05 g
Kolesterol65 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0,8 g
Vand62,6 g (ml)

Vitaminer i Flæskesteg af svinekam

I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Svinekød, flæskesteg af svinekam med svær, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en god kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Flæskesteg af svinekam
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin0,7 µg
→ D3 cholecalciferol0,16 µg
→ D2 ergocalciferol0 µg
E-vitamin0,1 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,1 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Flæskesteg af svinekam
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,65 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,16 mg
B3-vitamin2,9 NE
→ Niacin6,4 mg
→ Tryptofans bidrag3,5 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,6 mg
B6-vitamin0,27 mg
B8-vitamin, Biotin2,6 µg
B9-vitamin, Folat2 µg
B12-vitamin0,7 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Flæskesteg af svinekam

I listen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at opretholde en sund krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Flæskesteg af svinekam
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk6 mg
Fosfor (P), Phosphor145 mg
Jern (Fe)0,55 mg
Jod (I)0,9 µg
Kalium (K)220 mg
Kobber (Cu)0,1 mg
Krom (Cr), Chrom5,3 µg
Magnesium (Mg)16 mg
Mangan (Mn)0,013 mg
Natrium (Na)61 mg
Nikkel (Ni)6 µg
Selen (Se)6,9 µg
Zink (Zn)3,6 mg

Sukkerarter i Flæskesteg af svinekam

Det totale indhold af sukkerarter i Flæskesteg af svinekam er 0 g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Flæskesteg af svinekam
SukkerartMængde
Fructose0 g
Glucose0 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Flæskesteg af svinekam

Flæskesteg af svinekam har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket betyder, at en potion Flæskesteg af svinekam forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Flæskesteg af svinekam er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Flæskesteg af svinekam Pork, loin with rind, raw. Det kan være en nyttig information hvis du for eksempel benytter en amerikansk hjemmeside. Har du behov for at søge efter information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Svinekød, flæskesteg af svinekam med svær, rå.