Ernæringsdata for Flæskesteg af nakkekam

Energiindholdet i 100 gram Flæskesteg af nakkekam er 266 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1113 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 16,5 g protein, 22,5 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 16,5 gram
  • Fedt: 22,5 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Flæskesteg af nakkekam er der 22,5 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Flæskesteg af nakkekam. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Flæskesteg af nakkekam er 16,5 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges dernæst til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Flæskesteg af nakkekam
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1113 KJ
Energi i kilokalorie 266 kcal
Fedt i alt 22,5 g
→ Mættede fedtsyrer 8,24 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 9,54 g
→ Flerumættede fedtsyrer 2,52 g
Kolesterol 67 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,8 g
Vand 60,6 g (ml)

Vitaminer i Flæskesteg af nakkekam

I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Svinekød, flæskesteg af nakkekam med svær, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en hensigtsmæssig diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Flæskesteg af nakkekam
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0,76 µg
→ D3 cholecalciferol 0,18 µg
→ D2 ergocalciferol 0 µg
E-vitamin 0,1 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,1 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Flæskesteg af nakkekam
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,53 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,22 mg
B3-vitamin 2,9 NE
→ Niacin 5,9 mg
→ Tryptofans bidrag 3 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,6 mg
B6-vitamin 0,27 mg
B8-vitamin, Biotin 2,6 µg
B9-vitamin, Folat 2 µg
B12-vitamin 0,7 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Flæskesteg af nakkekam

I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at fastholde en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Flæskesteg af nakkekam
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 6 mg
Fosfor (P), Phosphor 150 mg
Jern (Fe) 0,89 mg
Jod (I) 0,9 µg
Kalium (K) 230 mg
Kobber (Cu) 0,1 mg
Krom (Cr), Chrom 5,3 µg
Magnesium (Mg) 16 mg
Mangan (Mn) 0,013 mg
Natrium (Na) 62 mg
Nikkel (Ni) 6 µg
Selen (Se) 6,9 µg
Zink (Zn) 3,6 mg

Sukkerarter i Flæskesteg af nakkekam

Det totale indhold af sukkerarter i Flæskesteg af nakkekam er 0 g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Flæskesteg af nakkekam
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Flæskesteg af nakkekam

Flæskesteg af nakkekam har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket medfører, at en potion Flæskesteg af nakkekam giver en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Flæskesteg af nakkekam er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Flæskesteg af nakkekam er Pork, collar with rind, raw. Det kan være en vigtig viden hvis du eksempelvis benytter en engelsksproget kogebog. Har du lyst til at søge viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Svinekød, flæskesteg af nakkekam med svær, rå.