Ernæringsdata for Flæskefars lavt fedtindhold

Energiindholdet i 100 gram Flæskefars lavt fedtindhold er 173 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 724 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 19,5 g protein, 10,6 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 19,5 gram
  • Fedt: 10,6 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Flæskefars lavt fedtindhold er der 10,6 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Flæskefars lavt fedtindhold. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Flæskefars lavt fedtindhold er 19,5 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Flæskefars lavt fedtindhold
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)724 KJ
Energi i kilokalorie173 kcal
Fedt i alt10,6 g
→ Mættede fedtsyrer g
→ Enkeltumættede fedtsyrer g
→ Flerumættede fedtsyrer g
Kolesterol67 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1 g
Vand69,6 g (ml)

Vitaminer i Flæskefars lavt fedtindhold

I tabellen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Svinekød, hakket, lavt fedtindhold, råt. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en sund diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Flæskefars lavt fedtindhold
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin6,3 RE
D-vitamin0,588 µg
→ D3 cholecalciferol0,113 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,53 a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Flæskefars lavt fedtindhold
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,711 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,196 mg
B3-vitamin5,9 NE
→ Niacin5,9 mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,7 mg
B6-vitamin0,32 mg
B8-vitamin, Biotin3 µg
B9-vitamin, Folat4,3 µg
B12-vitamin0,8 µg
C-vitamin mg

Mineraler i Flæskefars lavt fedtindhold

I tabellen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at opretholde en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Flæskefars lavt fedtindhold
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk7,8 mg
Fosfor (P), Phosphor190 mg
Jern (Fe)0,91 mg
Jod (I) µg
Kalium (K)328 mg
Kobber (Cu)0,073 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)20,5 mg
Mangan (Mn)0,01 mg
Natrium (Na)60 mg
Nikkel (Ni)2,5 µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn)2,2 mg

Sukkerarter i Flæskefars lavt fedtindhold

Det totale indhold af sukkerarter i Flæskefars lavt fedtindhold er g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Flæskefars lavt fedtindhold
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Flæskefars lavt fedtindhold

Flæskefars lavt fedtindhold har et glykæmisk indeks (GI) på 3. Hvilket medfører, at en potion Flæskefars lavt fedtindhold giver en blodsukkerrespons, som svarer til 3 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Flæskefars lavt fedtindhold er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Flæskefars lavt fedtindhold Pork, minced, low fat content, raw. Det kan være en nyttig information hvis du f.eks. benytter en engelsksproget opskrift. Har du lyst til at søge information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Svinekød, hakket, lavt fedtindhold, råt.