Ernæringsdata for Flæskefars 16 % fedt

Energiindholdet i 100 gram Flæskefars 16 % fedt er 215 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 898 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 18 g protein, 16 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 18 gram
  • Fedt: 16 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Flæskefars 16 % fedt er der 16 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Flæskefars 16 % fedt. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Flæskefars 16 % fedt er 18 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Flæskefars 16 % fedt
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 898 KJ
Energi i kilokalorie 215 kcal
Fedt i alt 16 g
→ Mættede fedtsyrer 6,4 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 7,2 g
→ Flerumættede fedtsyrer 1,2 g
Kolesterol 64 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1 g
Vand 66,1 g (ml)

Vitaminer i Flæskefars 16 % fedt

I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Svinebov til fars, ca. 16 % fedt, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Flæskefars 16 % fedt
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0,654 µg
→ D3 cholecalciferol 0,144 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,1 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,1 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Flæskefars 16 % fedt
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,62 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,23 mg
B3-vitamin 3,7 NE
→ Niacin 7,03 mg
→ Tryptofans bidrag 3,33 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,6 mg
B6-vitamin 0,35 mg
B8-vitamin, Biotin 2,6 µg
B9-vitamin, Folat 1,5 µg
B12-vitamin 0,65 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Flæskefars 16 % fedt

I listen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at vedligeholde en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Flæskefars 16 % fedt
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 7 mg
Fosfor (P), Phosphor 160 mg
Jern (Fe) 0,83 mg
Jod (I) 1 µg
Kalium (K) 360 mg
Kobber (Cu) 0,1 mg
Krom (Cr), Chrom 5,3 µg
Magnesium (Mg) 24 mg
Mangan (Mn) 0,014 mg
Natrium (Na) 76 mg
Nikkel (Ni) 2,5 µg
Selen (Se) 9,7 µg
Zink (Zn) 3,6 mg

Sukkerarter i Flæskefars 16 % fedt

Det samlede indhold af sukkerarter i Flæskefars 16 % fedt er 0 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Flæskefars 16 % fedt
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Flæskefars 16 % fedt

Flæskefars 16 % fedt har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket medfører, at en potion Flæskefars 16 % fedt forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Flæskefars 16 % fedt er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Flæskefars 16 % fedt er Pork, hand, approx. 16 % fat, raw. Det kan være en vigtig viden hvis du f.eks. anvender en amerikansk hjemmeside. Har du lyst til at søge efter data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Svinebov til fars, ca. 16 % fedt, rå.