Ernæringsdata for Flæskefars 16 % fedt

Energiindholdet i 100 gram Flæskefars 16 % fedt er 142 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 594 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 21,2 g protein, 6,3 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 21,2 gram
  • Fedt: 6,3 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Flæskefars 16 % fedt er der 6,3 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Flæskefars 16 % fedt. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Flæskefars 16 % fedt er 21,2 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges dernæst til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Flæskefars 16 % fedt
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 594 KJ
Energi i kilokalorie 142 kcal
Fedt i alt 6,3 g
→ Mættede fedtsyrer 2,31 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 2,66 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,71 g
Kolesterol 61 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,1 g
Vand 71,7 g (ml)

Vitaminer i Flæskefars 16 % fedt

I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Svinekød, hakket, ca. 6% fedt, råt. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Flæskefars 16 % fedt
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 6 RE
D-vitamin 0,54 µg
→ D3 cholecalciferol 0,08 µg
→ D2 ergocalciferol 0 µg
E-vitamin 0,53 a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Flæskefars 16 % fedt
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,789 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,152 mg
B3-vitamin 6,8 NE
→ Niacin 10,6 mg
→ Tryptofans bidrag 3,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,83 mg
B6-vitamin 0,33 mg
B8-vitamin, Biotin 0,83 µg
B9-vitamin, Folat 4 µg
B12-vitamin 0,8 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Flæskefars 16 % fedt

I listen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at fastholde en sund krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Flæskefars 16 % fedt
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 8 mg
Fosfor (P), Phosphor 204 mg
Jern (Fe) 0,91 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 350 mg
Kobber (Cu) 0,07 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 22 mg
Mangan (Mn) 0,01 mg
Natrium (Na) 60 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) 2,2 mg

Sukkerarter i Flæskefars 16 % fedt

Det samlede indhold af sukkerarter i Flæskefars 16 % fedt er 0 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Flæskefars 16 % fedt
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Flæskefars 16 % fedt

Flæskefars 16 % fedt har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Som betyder, at en potion Flæskefars 16 % fedt giver en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Flæskefars 16 % fedt er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Flæskefars 16 % fedt er Pork, minced, approx. 6% fat, raw. Det kan være en nyttig information hvis du f.eks. benytter en amerikansk opskrift. Har du behov for at finde information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Svinekød, hakket, ca. 6% fedt, råt.