Ernæringsdata for Fladbrød
Energiindholdet i 100 gram Fladbrød er 365 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1526 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 9,1 g protein, 2,3 g fedt og 84 g kulhydrat.
- Protein: 9,1 gram
- Fedt: 2,3 gram
- Kulhydrat: 84 gram
Af de 84 g kulhydrat er 68,2 g tilgængeligt de tilbageværende 15,8 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Fladbrød er der 2,3 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Fladbrød. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Fladbrød er 9,1 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges efterfølgende til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1526 KJ |
Energi i kilokalorie | 365 kcal |
Fedt i alt | 2,3 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,3 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0,3 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 1 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 84 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 68,2 g |
→ Kostfibre | 15,8 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,8 g |
Vand | 3 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Fladbrød
I tabellen nedenfor ses vitaminfordelingen i Fladbrød. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en sund diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,64 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,34 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,15 mg |
B3-vitamin | 1,3 NE |
→ Niacin | 2,17 mg |
→ Tryptofans bidrag | 2,17 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | mg |
B6-vitamin | 0,293 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 128 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Fladbrød
I tabellen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at bevare en sund livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 45 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 170 mg |
Jern (Fe) | 3,2 mg |
Jod (I) | 22 µg |
Kalium (K) | 480 mg |
Kobber (Cu) | mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 104 mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | 484 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | 6,6 µg |
Zink (Zn) | 2,2 mg |
Sukkerarter i Fladbrød
Det totale indhold af sukkerarter i Fladbrød er g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Fladbrød
Fladbrød har et glykæmisk indeks (GI) på 71. Det vil sige, at en potion Fladbrød giver en blodsukkerrespons, som svarer til 71 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Fladbrød er 48. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Fladbrød hedder på engelsk Crispbread, wheat. Det kan være en nyttig information hvis du for eksempel anvender en engelsksproget opskrift. Har du behov for at finde data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Fladbrød.