Ernæringsdata for Fladbrød

Energiindholdet i 100 gram Fladbrød er 365 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1526 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 9,1 g protein, 2,3 g fedt og 84 g kulhydrat.

  • Protein: 9,1 gram
  • Fedt: 2,3 gram
  • Kulhydrat: 84 gram

Af de 84 g kulhydrat er 68,2 g tilgængeligt de tilbageværende 15,8 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Fladbrød er der 2,3 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Fladbrød. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Fladbrød er 9,1 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges efterfølgende til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Fladbrød
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)1526 KJ
Energi i kilokalorie365 kcal
Fedt i alt2,3 g
→ Mættede fedtsyrer0,3 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0,3 g
→ Flerumættede fedtsyrer1 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt84 g
→ Kulhydrat tilgængeligt68,2 g
→ Kostfibre15,8 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1,8 g
Vand3 g (ml)

Vitaminer i Fladbrød

I tabellen nedenfor ses vitaminfordelingen i Fladbrød. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en sund diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Fladbrød
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,64 a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Fladbrød
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,34 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,15 mg
B3-vitamin1,3 NE
→ Niacin2,17 mg
→ Tryptofans bidrag2,17 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin0,293 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat128 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Fladbrød

I tabellen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at bevare en sund livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Fladbrød
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk45 mg
Fosfor (P), Phosphor170 mg
Jern (Fe)3,2 mg
Jod (I)22 µg
Kalium (K)480 mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)104 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na)484 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se)6,6 µg
Zink (Zn)2,2 mg

Sukkerarter i Fladbrød

Det totale indhold af sukkerarter i Fladbrød er g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Fladbrød
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Fladbrød

Fladbrød har et glykæmisk indeks (GI) på 71. Det vil sige, at en potion Fladbrød giver en blodsukkerrespons, som svarer til 71 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Fladbrød er 48. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Fladbrød hedder på engelsk Crispbread, wheat. Det kan være en nyttig information hvis du for eksempel anvender en engelsksproget opskrift. Har du behov for at finde data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Fladbrød.