Ernæringsdata for Fiskeboller på dåse

Energiindholdet i 100 gram Fiskeboller på dåse er 63 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 263 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 8,3 g protein, 1 g fedt og 5 g kulhydrat.

  • Protein: 8,3 gram
  • Fedt: 1 gram
  • Kulhydrat: 5 gram

Af de 5 g kulhydrat er 5 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Fiskeboller på dåse er der 1 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Fiskeboller på dåse. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Fiskeboller på dåse er 8,3 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges herefter til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Fiskeboller på dåse
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 263 KJ
Energi i kilokalorie 63 kcal
Fedt i alt 1 g
→ Mættede fedtsyrer 0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0 g
Kolesterol 40 mg
Kulhydrat i alt 5 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 5 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,8 g
Vand 84 g (ml)

Vitaminer i Fiskeboller på dåse

I listen nedenfor ses vitaminindholdet i Fiskeboller, konserves. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en hensigtsmæssig diæt, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Fiskeboller på dåse
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,4 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,4 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Fiskeboller på dåse
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,06 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,115 mg
B3-vitamin 0,5 NE
→ Niacin 2,33 mg
→ Tryptofans bidrag 1,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin 0,08 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin 0,38 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Fiskeboller på dåse

I listen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at vedligeholde en velfungerende krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Fiskeboller på dåse
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 60 mg
Fosfor (P), Phosphor 100 mg
Jern (Fe) 0,45 mg
Jod (I) 65 µg
Kalium (K) 92 mg
Kobber (Cu) 0,011 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 8,2 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 432 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) 0,3 mg

Sukkerarter i Fiskeboller på dåse

Det totale indhold af sukkerarter i Fiskeboller på dåse er g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Fiskeboller på dåse
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Fiskeboller på dåse

Fiskeboller på dåse har et glykæmisk indeks (GI) på 4. Som betyder, at en potion Fiskeboller på dåse giver en blodsukkerrespons, som svarer til 4 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Fiskeboller på dåse er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Fiskeboller på dåse Fish balls, canned. Det kan være en vigtig information hvis du f.eks. benytter en amerikansk opskrift. Har du brug for at finde viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Fiskeboller, konserves.