Ernæringsdata for Filet royal

Energiindholdet i 100 gram Filet royal er 100 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 420 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 22,3 g protein, 1,1 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 22,3 gram
  • Fedt: 1,1 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Filet royal er der 1,1 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Filet royal. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Filet royal er 22,3 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Filet royal
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 420 KJ
Energi i kilokalorie 100 kcal
Fedt i alt 1,1 g
→ Mættede fedtsyrer 0,4 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,47 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,12 g
Kolesterol 60 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,1 g
Vand 75,7 g (ml)

Vitaminer i Filet royal

I tabellen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Svinekød, filet royal af svinefilet, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en god diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Filet royal
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0,47 µg
→ D3 cholecalciferol 0,05 µg
→ D2 ergocalciferol 0 µg
E-vitamin 0,1 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,1 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Filet royal
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,837 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,156 mg
B3-vitamin 7,4 NE
→ Niacin 11,4 mg
→ Tryptofans bidrag 4 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,89 mg
B6-vitamin 0,357 mg
B8-vitamin, Biotin 0,89 µg
B9-vitamin, Folat 2 µg
B12-vitamin 0,7 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Filet royal

I tabellen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at vedligeholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Filet royal
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 7 mg
Fosfor (P), Phosphor 218 mg
Jern (Fe) 0,71 mg
Jod (I) 1,1 µg
Kalium (K) 373 mg
Kobber (Cu) 0,1 mg
Krom (Cr), Chrom 5,3 µg
Magnesium (Mg) 24 mg
Mangan (Mn) 0,013 mg
Natrium (Na) 83 mg
Nikkel (Ni) 6 µg
Selen (Se) 6,9 µg
Zink (Zn) 3,6 mg

Sukkerarter i Filet royal

Det totale indhold af sukkerarter i Filet royal er 0 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Filet royal
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Filet royal

Filet royal har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Som betyder, at en potion Filet royal forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Filet royal er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Filet royal hedder på engelsk Pork, loin (filet royal), lean, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du f.eks. anvender en amerikansk opskrift. Har du lyst til at finde data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Svinekød, filet royal af svinefilet, rå.