Ernæringsdata for Figenpålæg

Energiindholdet i 100 gram Figenpålæg er 319 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1335 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 2,5 g protein, 4,5 g fedt og 70,2 g kulhydrat.

  • Protein: 2,5 gram
  • Fedt: 4,5 gram
  • Kulhydrat: 70,2 gram

Af de 70,2 g kulhydrat er 62,7 g tilgængeligt de overskydende 7,5 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Figenpålæg er der 4,5 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Figenpålæg. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Figenpålæg er 2,5 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges derpå til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Figenpålæg
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1335 KJ
Energi i kilokalorie 319 kcal
Fedt i alt 4,5 g
→ Mættede fedtsyrer 1,6 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 1,5 g
→ Flerumættede fedtsyrer 1,1 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 70,2 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 62,7 g
→ Kostfibre 7,5 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,7 g
Vand 21,2 g (ml)

Vitaminer i Figenpålæg

I tabellen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Frugtpålæg, figen. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en sund diæt, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Figenpålæg
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 3,9 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,807 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,807 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Figenpålæg
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,054 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,096 mg
B3-vitamin 0,947 NE
→ Niacin 1,6 mg
→ Tryptofans bidrag 0,651 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,592 mg
B6-vitamin 0,12 mg
B8-vitamin, Biotin 0,46 µg
B9-vitamin, Folat 14,7 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 2,06 mg

Mineraler i Figenpålæg

I tabellen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at vedligeholde en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Figenpålæg
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 114 mg
Fosfor (P), Phosphor 66,3 mg
Jern (Fe) 1,51 mg
Jod (I) 1,41 µg
Kalium (K) 787 mg
Kobber (Cu) 0,241 mg
Krom (Cr), Chrom 40,2 µg
Magnesium (Mg) 69,4 mg
Mangan (Mn) 0,436 mg
Natrium (Na) 43 mg
Nikkel (Ni) 76,4 µg
Selen (Se) 1 µg
Zink (Zn) 2,97 mg

Sukkerarter i Figenpålæg

Det samlede indhold af sukkerarter i Figenpålæg er 56,4 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Figenpålæg
Sukkerart Mængde
Fructose 8,62 g
Glucose 8,57 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 14,9 g

Glykæmisk indeks for Figenpålæg

Figenpålæg har et glykæmisk indeks (GI) på 40. Det betyder, at en potion Figenpålæg forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 40 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Figenpålæg er 25. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Figenpålæg er Fruit paste, figs. Det kan være en vigtig information hvis du fx anvender en amerikansk opskrift. Har du lyst til at finde information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Frugtpålæg, figen.