Ernæringsdata for Fersken

Energiindholdet i 100 gram Fersken er 47 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 198 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1 g protein, 0,4 g fedt og 10,7 g kulhydrat.

  • Protein: 1 gram
  • Fedt: 0,4 gram
  • Kulhydrat: 10,7 gram

Af de 10,7 g kulhydrat er 9 g tilgængeligt de resterende 1,7 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Fersken er der 0,4 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Fersken. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Fersken er 1 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges efterfølgende til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Fersken
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 198 KJ
Energi i kilokalorie 47 kcal
Fedt i alt 0,4 g
→ Mættede fedtsyrer 0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,2 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 10,7 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 9 g
→ Kostfibre 1,7 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,4 g
Vand 88,4 g (ml)

Vitaminer i Fersken

I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Fersken, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Fersken
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 5,75 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 1,8 a-TE
→ Alfa-tokoferol 1,8 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Fersken
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,02 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,06 mg
B3-vitamin 0,6 NE
→ Niacin 0,717 mg
→ Tryptofans bidrag 0,117 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,17 mg
B6-vitamin 0,03 mg
B8-vitamin, Biotin 0,2 µg
B9-vitamin, Folat 4,2 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 6,6 mg

Mineraler i Fersken

I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at opretholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Fersken
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 6,47 mg
Fosfor (P), Phosphor 21,9 mg
Jern (Fe) 0,22 mg
Jod (I) 0,3 µg
Kalium (K) 176 mg
Kobber (Cu) 0,13 mg
Krom (Cr), Chrom 0,3 µg
Magnesium (Mg) 6 mg
Mangan (Mn) 0,07 mg
Natrium (Na) 3 mg
Nikkel (Ni) 15,1 µg
Selen (Se) 0,156 µg
Zink (Zn) 0,14 mg

Sukkerarter i Fersken

Det totale indhold af sukkerarter i Fersken er 8,8 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Fersken
Sukkerart Mængde
Fructose 1,2 g
Glucose 1 g
Lactose g
Maltose g
Saccharose 6,6 g

Glykæmisk indeks for Fersken

Fersken har et glykæmisk indeks (GI) på 4. Hvilket medfører, at en potion Fersken giver en blodsukkerrespons, som svarer til 4 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Fersken er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Fersken hedder på engelsk Peach, raw. Det kan være en god viden hvis du eksempelvis anvender en amerikansk hjemmeside. Har du brug for at søge efter data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Fersken, rå.