Ernæringsdata for Fedtreduceret kødpølse

Energiindholdet i 100 gram Fedtreduceret kødpølse er 102 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 426 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 10 g protein, 3,4 g fedt og 8 g kulhydrat.

  • Protein: 10 gram
  • Fedt: 3,4 gram
  • Kulhydrat: 8 gram

Af de 8 g kulhydrat er 7,4 g tilgængeligt de resterende 0,6 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Fedtreduceret kødpølse er der 3,4 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Fedtreduceret kødpølse. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Fedtreduceret kødpølse er 10 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes fremdeles til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Fedtreduceret kødpølse
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 426 KJ
Energi i kilokalorie 102 kcal
Fedt i alt 3,4 g
→ Mættede fedtsyrer g
→ Enkeltumættede fedtsyrer g
→ Flerumættede fedtsyrer g
Kolesterol mg
Kulhydrat i alt 8 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 7,4 g
→ Kostfibre 0,6 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 3,7 g
Vand 74 g (ml)

Vitaminer i Fedtreduceret kødpølse

I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Kødpølse, fedtreduceret. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en god kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Fedtreduceret kødpølse
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin RE
D-vitamin 0,503 µg
→ D3 cholecalciferol 0,073 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Fedtreduceret kødpølse
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin mg
B2-vitamin, Riboflavin mg
B3-vitamin NE
→ Niacin mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin µg
C-vitamin mg

Mineraler i Fedtreduceret kødpølse

I tabellen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at vedligeholde en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Fedtreduceret kødpølse
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk mg
Fosfor (P), Phosphor mg
Jern (Fe) mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 340 mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 1100 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) mg

Sukkerarter i Fedtreduceret kødpølse

Det samlede indhold af sukkerarter i Fedtreduceret kødpølse er g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Fedtreduceret kødpølse
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Fedtreduceret kødpølse

Fedtreduceret kødpølse har et glykæmisk indeks (GI) på 6. Som betyder, at en potion Fedtreduceret kødpølse skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 6 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Fedtreduceret kødpølse er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Fedtreduceret kødpølse Pork sausage, saveloy type, low fat. Det kan være en nyttig viden hvis du for eksempel anvender en amerikansk kogebog. Har du lyst til at finde information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Kødpølse, fedtreduceret.