Ernæringsdata for Fedt oksekød

Energiindholdet i 100 gram Fedt oksekød er 318 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1330 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 16,4 g protein, 28,4 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 16,4 gram
  • Fedt: 28,4 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Fedt oksekød er der 28,4 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Fedt oksekød. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Fedt oksekød er 16,4 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges derpå til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Fedt oksekød
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1330 KJ
Energi i kilokalorie 318 kcal
Fedt i alt 28,4 g
→ Mættede fedtsyrer 11,9 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 13,5 g
→ Flerumættede fedtsyrer 1,1 g
Kolesterol 64 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,8 g
Vand 54,2 g (ml)

Vitaminer i Fedt oksekød

I tabellen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Oksekød, fedt, råt. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en god kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Fedt oksekød
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 42 RE
D-vitamin 0,9 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,9 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,9 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Fedt oksekød
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,032 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,138 mg
B3-vitamin 5 NE
→ Niacin 8,17 mg
→ Tryptofans bidrag 3,17 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,47 mg
B6-vitamin 0,32 mg
B8-vitamin, Biotin 0 µg
B9-vitamin, Folat 6,86 µg
B12-vitamin 1,4 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Fedt oksekød

I tabellen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at fastholde en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Fedt oksekød
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 4 mg
Fosfor (P), Phosphor 170 mg
Jern (Fe) 1,6 mg
Jod (I) 1,2 µg
Kalium (K) 272 mg
Kobber (Cu) 0,059 mg
Krom (Cr), Chrom 4 µg
Magnesium (Mg) 17 mg
Mangan (Mn) 0,011 mg
Natrium (Na) 62 mg
Nikkel (Ni) 0,7 µg
Selen (Se) 6,5 µg
Zink (Zn) 3,9 mg

Sukkerarter i Fedt oksekød

Det samlede indhold af sukkerarter i Fedt oksekød er 0 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Fedt oksekød
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Fedt oksekød

Fedt oksekød har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det betyder, at en potion Fedt oksekød skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Fedt oksekød er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Fedt oksekød Beef, meat, approx. 25 % fat, raw. Det kan være en god viden hvis du f.eks. anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du behov for at finde viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Oksekød, fedt, råt.