Ernæringsdata for Fedt oksekød
Energiindholdet i 100 gram Fedt oksekød er 318 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1330 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 16,4 g protein, 28,4 g fedt og 0 g kulhydrat.
- Protein: 16,4 gram
- Fedt: 28,4 gram
- Kulhydrat: 0 gram
Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Fedt oksekød er der 28,4 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Fedt oksekød. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Fedt oksekød er 16,4 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges derpå til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1330 KJ |
Energi i kilokalorie | 318 kcal |
Fedt i alt | 28,4 g |
→ Mættede fedtsyrer | 11,9 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 13,5 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 1,1 g |
Kolesterol | 64 mg |
Kulhydrat i alt | 0 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,8 g |
Vand | 54,2 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Fedt oksekød
I tabellen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Oksekød, fedt, råt. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en god kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 42 RE |
D-vitamin | 0,9 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,9 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,9 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,032 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,138 mg |
B3-vitamin | 5 NE |
→ Niacin | 8,17 mg |
→ Tryptofans bidrag | 3,17 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,47 mg |
B6-vitamin | 0,32 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0 µg |
B9-vitamin, Folat | 6,86 µg |
B12-vitamin | 1,4 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Fedt oksekød
I tabellen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at fastholde en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 4 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 170 mg |
Jern (Fe) | 1,6 mg |
Jod (I) | 1,2 µg |
Kalium (K) | 272 mg |
Kobber (Cu) | 0,059 mg |
Krom (Cr), Chrom | 4 µg |
Magnesium (Mg) | 17 mg |
Mangan (Mn) | 0,011 mg |
Natrium (Na) | 62 mg |
Nikkel (Ni) | 0,7 µg |
Selen (Se) | 6,5 µg |
Zink (Zn) | 3,9 mg |
Sukkerarter i Fedt oksekød
Det samlede indhold af sukkerarter i Fedt oksekød er 0 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0 g |
Glucose | 0 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0 g |
Glykæmisk indeks for Fedt oksekød
Fedt oksekød har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det betyder, at en potion Fedt oksekød skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Fedt oksekød er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Fedt oksekød Beef, meat, approx. 25 % fat, raw. Det kan være en god viden hvis du f.eks. anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du behov for at finde viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Oksekød, fedt, råt.