Ernæringsdata for Fasankød
Energiindholdet i 100 gram Fasankød er 128 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 534 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 23,6 g protein, 3,6 g fedt og 0 g kulhydrat.
- Protein: 23,6 gram
- Fedt: 3,6 gram
- Kulhydrat: 0 gram
Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Fasankød er der 3,6 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Fasankød. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Fasankød er 23,6 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges derpå til af bygge de proteinstoffer, som kroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 534 KJ |
Energi i kilokalorie | 128 kcal |
Fedt i alt | 3,6 g |
→ Mættede fedtsyrer | 1,3 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 1,3 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,7 g |
Kolesterol | 66 mg |
Kulhydrat i alt | 0 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,4 g |
Vand | 72,8 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Fasankød
I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Fasan, kød, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en sund kost, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 53 RE |
D-vitamin | µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,077 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,153 mg |
B3-vitamin | 6,76 NE |
→ Niacin | 12,3 mg |
→ Tryptofans bidrag | 5,5 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,96 mg |
B6-vitamin | 0,74 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 6 µg |
B12-vitamin | 0,84 µg |
C-vitamin | 6 mg |
Mineraler i Fasankød
I tabellen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at bevare en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 13 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 230 mg |
Jern (Fe) | 1,15 mg |
Jod (I) | 8 µg |
Kalium (K) | 262 mg |
Kobber (Cu) | 0,069 mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 20 mg |
Mangan (Mn) | 0,016 mg |
Natrium (Na) | 37 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | 0,97 mg |
Sukkerarter i Fasankød
Det samlede indhold af sukkerarter i Fasankød er 0 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Fasankød
Fasankød har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket betyder, at en potion Fasankød giver en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for Fasankød er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Fasankød Pheasant, flesh only, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du fx anvender en amerikansk opskrift. Har du lyst til at søge data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Fasan, kød, rå.