Ernæringsdata for Fasankød

Energiindholdet i 100 gram Fasankød er 128 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 534 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 23,6 g protein, 3,6 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 23,6 gram
  • Fedt: 3,6 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Fasankød er der 3,6 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Fasankød. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Fasankød er 23,6 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges derpå til af bygge de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Fasankød
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 534 KJ
Energi i kilokalorie 128 kcal
Fedt i alt 3,6 g
→ Mættede fedtsyrer 1,3 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 1,3 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,7 g
Kolesterol 66 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,4 g
Vand 72,8 g (ml)

Vitaminer i Fasankød

I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Fasan, kød, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en sund kost, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Fasankød
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 53 RE
D-vitamin µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Fasankød
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,077 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,153 mg
B3-vitamin 6,76 NE
→ Niacin 12,3 mg
→ Tryptofans bidrag 5,5 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,96 mg
B6-vitamin 0,74 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 6 µg
B12-vitamin 0,84 µg
C-vitamin 6 mg

Mineraler i Fasankød

I tabellen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at bevare en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Fasankød
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 13 mg
Fosfor (P), Phosphor 230 mg
Jern (Fe) 1,15 mg
Jod (I) 8 µg
Kalium (K) 262 mg
Kobber (Cu) 0,069 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 20 mg
Mangan (Mn) 0,016 mg
Natrium (Na) 37 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) 0,97 mg

Sukkerarter i Fasankød

Det samlede indhold af sukkerarter i Fasankød er 0 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Fasankød
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Fasankød

Fasankød har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket betyder, at en potion Fasankød giver en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Fasankød er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Fasankød Pheasant, flesh only, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du fx anvender en amerikansk opskrift. Har du lyst til at søge data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Fasan, kød, rå.