Ernæringsdata for Fasankød

Energiindholdet i 100 gram Fasankød er 128 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 534 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 23,6 g protein, 3,6 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 23,6 gram
  • Fedt: 3,6 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Fasankød er der 3,6 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Fasankød. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Fasankød er 23,6 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges derpå til af bygge de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Fasankød
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)534 KJ
Energi i kilokalorie128 kcal
Fedt i alt3,6 g
→ Mættede fedtsyrer1,3 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer1,3 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,7 g
Kolesterol66 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1,4 g
Vand72,8 g (ml)

Vitaminer i Fasankød

I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Fasan, kød, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en sund kost, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Fasankød
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin53 RE
D-vitamin µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Fasankød
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,077 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,153 mg
B3-vitamin6,76 NE
→ Niacin12,3 mg
→ Tryptofans bidrag5,5 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,96 mg
B6-vitamin0,74 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat6 µg
B12-vitamin0,84 µg
C-vitamin6 mg

Mineraler i Fasankød

I tabellen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at bevare en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Fasankød
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk13 mg
Fosfor (P), Phosphor230 mg
Jern (Fe)1,15 mg
Jod (I)8 µg
Kalium (K)262 mg
Kobber (Cu)0,069 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)20 mg
Mangan (Mn)0,016 mg
Natrium (Na)37 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn)0,97 mg

Sukkerarter i Fasankød

Det samlede indhold af sukkerarter i Fasankød er 0 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Fasankød
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Fasankød

Fasankød har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket betyder, at en potion Fasankød giver en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Fasankød er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Fasankød Pheasant, flesh only, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du fx anvender en amerikansk opskrift. Har du lyst til at søge data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Fasan, kød, rå.