Ernæringsdata for Fasan med skind

Energiindholdet i 100 gram Fasan med skind er 174 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 730 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 22,7 g protein, 9,3 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 22,7 gram
  • Fedt: 9,3 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Fasan med skind er der 9,3 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Fasan med skind. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Fasan med skind er 22,7 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Fasan med skind
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)730 KJ
Energi i kilokalorie174 kcal
Fedt i alt9,3 g
→ Mættede fedtsyrer3,7 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer3,6 g
→ Flerumættede fedtsyrer1 g
Kolesterol71 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1,3 g
Vand67,8 g (ml)

Vitaminer i Fasan med skind

I tabellen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Fasan, kød og skind, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en sund kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Fasan med skind
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin73 RE
D-vitamin µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Fasan med skind
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,072 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,143 mg
B3-vitamin6,43 NE
→ Niacin11,6 mg
→ Tryptofans bidrag5,17 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,928 mg
B6-vitamin0,66 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat6 µg
B12-vitamin0,77 µg
C-vitamin5,3 mg

Mineraler i Fasan med skind

I tabellen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at fastholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Fasan med skind
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk12 mg
Fosfor (P), Phosphor214 mg
Jern (Fe)1,15 mg
Jod (I)8 µg
Kalium (K)243 mg
Kobber (Cu)0,065 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)20 mg
Mangan (Mn)0,017 mg
Natrium (Na)40 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn)0,96 mg

Sukkerarter i Fasan med skind

Det samlede indhold af sukkerarter i Fasan med skind er g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Fasan med skind
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Fasan med skind

Fasan med skind har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket betyder, at en potion Fasan med skind giver en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Fasan med skind er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Fasan med skind Pheasant, flesh and skin, raw. Det kan være en god information hvis du fx benytter en amerikansk hjemmeside. Har du behov for at søge efter information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Fasan, kød og skind, rå.