Ernæringsdata for Fårekølle

Energiindholdet i 100 gram Fårekølle er 135 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 564 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 20,1 g protein, 6 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 20,1 gram
  • Fedt: 6 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Fårekølle er der 6 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Fårekølle. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Fårekølle er 20,1 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes efterfølgende til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Fårekølle
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)564 KJ
Energi i kilokalorie135 kcal
Fedt i alt6 g
→ Mættede fedtsyrer2,9 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer2,3 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,3 g
Kolesterol70 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske2 g
Vand71,9 g (ml)

Vitaminer i Fårekølle

I tabellen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Fårekød, kølle, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en sund kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Fårekølle
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin45 RE
D-vitamin0,4 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,43 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,43 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Fårekølle
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,16 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,22 mg
B3-vitamin5,2 NE
→ Niacin8,37 mg
→ Tryptofans bidrag3,17 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,55 mg
B6-vitamin0,29 mg
B8-vitamin, Biotin1 µg
B9-vitamin, Folat2 µg
B12-vitamin3 µg
C-vitamin1 mg

Mineraler i Fårekølle

I tabellen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at opretholde en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Fårekølle
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk7,6 mg
Fosfor (P), Phosphor190 mg
Jern (Fe)2,4 mg
Jod (I)3 µg
Kalium (K)380 mg
Kobber (Cu)0,1 mg
Krom (Cr), Chrom1,24 µg
Magnesium (Mg)23 mg
Mangan (Mn)0,015 mg
Natrium (Na)78 mg
Nikkel (Ni)1,67 µg
Selen (Se)5,09 µg
Zink (Zn)3,7 mg

Sukkerarter i Fårekølle

Det totale indhold af sukkerarter i Fårekølle er 0 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Fårekølle
SukkerartMængde
Fructose0 g
Glucose0 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Fårekølle

Fårekølle har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket medfører, at en potion Fårekølle forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Fårekølle er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Fårekølle Mutton, round, raw. Det kan være en god viden hvis du for eksempel anvender en amerikansk kogebog. Har du lyst til at søge viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Fårekød, kølle, rå.