Ernæringsdata for Endiviesalat

Energiindholdet i 100 gram Endiviesalat er 14 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 59 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,3 g protein, 0,2 g fedt og 3,4 g kulhydrat.

  • Protein: 1,3 gram
  • Fedt: 0,2 gram
  • Kulhydrat: 3,4 gram

Af de 3,4 g kulhydrat er 0,3 g tilgængeligt de tilbageværende 3,1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Endiviesalat er der 0,2 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Endiviesalat. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Endiviesalat er 1,3 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Endiviesalat
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 59 KJ
Energi i kilokalorie 14 kcal
Fedt i alt 0,2 g
→ Mættede fedtsyrer 0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,1 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 3,4 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0,3 g
→ Kostfibre 3,1 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,4 g
Vand 93,8 g (ml)

Vitaminer i Endiviesalat

I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Salat, endivie, bredbladet (escarole), rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Endiviesalat
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 103 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Endiviesalat
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,08 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,075 mg
B3-vitamin 0,4 NE
→ Niacin 0,483 mg
→ Tryptofans bidrag 0,083 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,9 mg
B6-vitamin 0,02 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 142 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 6,5 mg

Mineraler i Endiviesalat

I listen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at opretholde en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Endiviesalat
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 52 mg
Fosfor (P), Phosphor 28 mg
Jern (Fe) 0,83 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 314 mg
Kobber (Cu) 0,099 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 15 mg
Mangan (Mn) 0,42 mg
Natrium (Na) 22 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) 0,79 mg

Sukkerarter i Endiviesalat

Det samlede indhold af sukkerarter i Endiviesalat er g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Endiviesalat
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Endiviesalat

Endiviesalat har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket betyder, at en potion Endiviesalat forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Endiviesalat er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Endiviesalat Endive (escarole), raw. Det kan være en nyttig viden hvis du f.eks. anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du behov for at søge efter data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Salat, endivie, bredbladet (escarole), rå.