Ernæringsdata for Egeløvsalat

Energiindholdet i 100 gram Egeløvsalat er 16 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 67 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,4 g protein, 0,2 g fedt og 2,8 g kulhydrat.

  • Protein: 1,4 gram
  • Fedt: 0,2 gram
  • Kulhydrat: 2,8 gram

Af de 2,8 g kulhydrat er 1,5 g tilgængeligt de tilbageværende 1,3 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Egeløvsalat er der 0,2 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Egeløvsalat. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Egeløvsalat er 1,4 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes fremdeles til af bygge de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Egeløvsalat
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 67 KJ
Energi i kilokalorie 16 kcal
Fedt i alt 0,2 g
→ Mættede fedtsyrer 0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,1 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 2,8 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 1,5 g
→ Kostfibre 1,3 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,6 g
Vand 95,1 g (ml)

Vitaminer i Egeløvsalat

I tabellen nedenfor ses vitaminindholdet i Salat, egeløv, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en sund diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Egeløvsalat
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 95 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Egeløvsalat
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,07 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,08 mg
B3-vitamin 0,375 NE
→ Niacin 0,525 mg
→ Tryptofans bidrag 0,15 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,134 mg
B6-vitamin 0,09 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 38 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 18 mg

Mineraler i Egeløvsalat

I tabellen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at bevare en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Egeløvsalat
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 36 mg
Fosfor (P), Phosphor 29 mg
Jern (Fe) 0,86 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 194 mg
Kobber (Cu) 0,029 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 13 mg
Mangan (Mn) 0,25 mg
Natrium (Na) 28 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) 0,18 mg

Sukkerarter i Egeløvsalat

Det totale indhold af sukkerarter i Egeløvsalat er g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Egeløvsalat
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Egeløvsalat

Egeløvsalat har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Det betyder, at en potion Egeløvsalat forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Egeløvsalat er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Egeløvsalat hedder på engelsk Lettuce, looseleaf, raw. Det kan være en vigtig information hvis du for eksempel anvender en amerikansk hjemmeside. Har du brug for at søge efter information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Salat, egeløv, rå.