Ernæringsdata for Egeløvsalat
Energiindholdet i 100 gram Egeløvsalat er 16 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 67 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,4 g protein, 0,2 g fedt og 2,8 g kulhydrat.
- Protein: 1,4 gram
- Fedt: 0,2 gram
- Kulhydrat: 2,8 gram
Af de 2,8 g kulhydrat er 1,5 g tilgængeligt de tilbageværende 1,3 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Egeløvsalat er der 0,2 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Egeløvsalat. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Egeløvsalat er 1,4 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes fremdeles til af bygge de proteinstoffer, som kroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 67 KJ |
Energi i kilokalorie | 16 kcal |
Fedt i alt | 0,2 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,1 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 2,8 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 1,5 g |
→ Kostfibre | 1,3 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,6 g |
Vand | 95,1 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Egeløvsalat
I tabellen nedenfor ses vitaminindholdet i Salat, egeløv, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en sund diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 95 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,07 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,08 mg |
B3-vitamin | 0,375 NE |
→ Niacin | 0,525 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,15 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,134 mg |
B6-vitamin | 0,09 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 38 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 18 mg |
Mineraler i Egeløvsalat
I tabellen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at bevare en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 36 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 29 mg |
Jern (Fe) | 0,86 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | 194 mg |
Kobber (Cu) | 0,029 mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 13 mg |
Mangan (Mn) | 0,25 mg |
Natrium (Na) | 28 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | 0,18 mg |
Sukkerarter i Egeløvsalat
Det totale indhold af sukkerarter i Egeløvsalat er g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Egeløvsalat
Egeløvsalat har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Det betyder, at en potion Egeløvsalat forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Egeløvsalat er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Egeløvsalat hedder på engelsk Lettuce, looseleaf, raw. Det kan være en vigtig information hvis du for eksempel anvender en amerikansk hjemmeside. Har du brug for at søge efter information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Salat, egeløv, rå.