10 trin til en effektiv slankekur

At tabe sig er ikke svært, og det kræver ikke uvirkelig viljestyrke, men det kræver viden og kendskab til 10 vigtige elementer ved slankekur. Kalorietabeller.dk har set på de ti vigtigste elementer ved en vellykket slankekur.

1) Spis ikke for meget (eller lidt) fedt
Grundlaget for en effektiv slankekur er at forbrænde mere end du spiser. Fedt er den mest energirige ernæringskilde, og giver let et energioverskud hvis du spiser for meget. Når du er på slankekur kan du dog ikke droppe fedtet helt, din krop har populært behov for fedt for effektivt at kunne forbrænde fedt. En tommelfingerregel siger at ca. 30 % af dit daglige energiindtag bør komme fra fedt.

2) Spis det rigtige fedt
Når du er på slankekur er det ekstra vigtigt du spiser det rigtige fedt. Vælg madvare der er rige på flerumættede og enkeltumættet fedt, da denne type fedt ikke så let omdannes til kropsfedt, men stimulerer muskelvæksten.

Din krop har kun brug for ovenstående typer af fedt, da der er her du finder de essentielle fedtsyre, der er nødvendige for din sundhed. Det mættede fedt bliver lagret som kropsfedt, og det er præcis det du vil undgå når du er på slankekur.

3) Træn forbrændingstræning
Når man er på slankekur er der ofte en tendens til en ensidig fokusering på vægttab. Man kommer let til at glemme den vigtige konditionstræning, hvilket er uheldigt da en god motion øger forbrændingen af fedt.

Selv om konditionstræning måske lyder skræmmende for mange, er det faktisk ikke meget der skal til for at gøre en stor forskel. Et godt udgangspunkt for slankekuren er en rask gå tur på 20 min 4 til 5 gange om ugen. Du vil hurtigt opleve at du kommer i form, og når du får lyst kan du jo altid øge motionsmængden, du kan læse en god artikel om at løbe sig sund her.

4) Lær lidt om det glykæmiske indeks
Det glykæmiske indeks er en målemetode for hvor hurtigt kuldhydrater øger blodsukkeret, som er vigtigt for både muskelbygning, udholdenhed og fredforbrænding. Forskning har vist at det også har betydning for om kulhydrater omdannes til fedt eller ej, hvilket er afgørende for personer på slankekur.

5) Vær ikke bange for at spise meget protein
Hvis du i din diæt bytter en del af kalorierne fra fedt og kulhydrater ud med protein vil du opleve et mere effektivt vægttab uden det går ud over muskelmassen. Du vil ikke have så stort behov for at skære ned på energiindtaget, og du vil derfor ikke opleve fornemmelsen af sult så kraftigt.

Basis viden for alle på slankekur er, at protein stimulerer fedtforbrændingen og mætter godt.

6) Spis ikke for meget energi om aftenen
Når du er på kur er en rigtig dårlig ide at spise for meget lige før du går i seng. Når du sover, forbrænder du næsten ingen energi, kroppen har derfor god tid for at omdanne overskudsenergi til fedt.

7) Spis de største måltider tidligt på dagen og lige efter træning
På disse tidspunkter er forbrændingen størst, og mest muligt af det du spiser havner i musklerne.

8) Brug godt med krydderier i din mad
Under din slankekur skal du bruge godt med stærke krydderier. Det er velkendt af kraftfulde krydderier som hvidløg, sennep, chili og ingefær øger kropstemperaturen og varme er lig med energi. Det er muligt at andre krydderier også er effektive under slankekuren, men de overnævnte er de bedst dokumenterede.

9) Drik et par kopper kaffer en halvtime for træningen
Udover at kvikke dig op, øger koffeinen forbrændingen og frigør fedt fra dine fedtreserver. På denne måde bliver din fedtforbrænding mere effektiv og du kan holde til at træne længere. Kaffe er godt for meget og altså også for slankekuren

10) Spis godt med fiber
Det har længe været kendt at fiber er et vigtigt fundament bag en god fordøjelse og en effektiv slankekur. Kostfibre binder en del af fedtet, og giver en god mæthedsfornemmelse. Fibrene har også en stabiliserende virkning på blodsukkeret, hvilket regulerer appetitten.

Tilbage er der bage at ønske dig god slankekur, og husk det er de første kilo der er de sværeste.