Ernæringsdata for Duekød

Energiindholdet i 100 gram Duekød er 148 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 619 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 20,1 g protein, 7,5 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 20,1 gram
  • Fedt: 7,5 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Duekød er der 7,5 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Duekød. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Duekød er 20,1 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes efterfølgende til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Duekød
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 619 KJ
Energi i kilokalorie 148 kcal
Fedt i alt 7,5 g
→ Mættede fedtsyrer 2 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 2,7 g
→ Flerumættede fedtsyrer 1,6 g
Kolesterol 90 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,2 g
Vand 72,8 g (ml)

Vitaminer i Duekød

I tabellen nedenunder ses vitaminindholdet i Due, kød, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en sund kost, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Duekød
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 28 RE
D-vitamin µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Duekød
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,283 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,285 mg
B3-vitamin 6,86 NE
→ Niacin 10,2 mg
→ Tryptofans bidrag 3,33 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,787 mg
B6-vitamin 0,53 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 13 µg
B12-vitamin 0,47 µg
C-vitamin 7,2 mg

Mineraler i Duekød

I tabellen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at vedligeholde en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Duekød
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 13 mg
Fosfor (P), Phosphor 307 mg
Jern (Fe) 4,51 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 270 mg
Kobber (Cu) 0,594 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 22 mg
Mangan (Mn) 0,019 mg
Natrium (Na) 69 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) 2,7 mg

Sukkerarter i Duekød

Det totale indhold af sukkerarter i Duekød er 0 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Duekød
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Duekød

Duekød har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Som betyder, at en potion Duekød forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Duekød er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Duekød er Squab (pigeon), flesh, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du eksempelvis benytter en engelsksproget kogebog. Har du behov for at finde viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Due, kød, rå.