Ernæringsdata for Duekød
Energiindholdet i 100 gram Duekød er 148 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 619 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 20,1 g protein, 7,5 g fedt og 0 g kulhydrat.
- Protein: 20,1 gram
- Fedt: 7,5 gram
- Kulhydrat: 0 gram
Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Duekød er der 7,5 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Duekød. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Duekød er 20,1 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes efterfølgende til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 619 KJ |
Energi i kilokalorie | 148 kcal |
Fedt i alt | 7,5 g |
→ Mættede fedtsyrer | 2 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 2,7 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 1,6 g |
Kolesterol | 90 mg |
Kulhydrat i alt | 0 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,2 g |
Vand | 72,8 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Duekød
I tabellen nedenunder ses vitaminindholdet i Due, kød, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en sund kost, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 28 RE |
D-vitamin | µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,283 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,285 mg |
B3-vitamin | 6,86 NE |
→ Niacin | 10,2 mg |
→ Tryptofans bidrag | 3,33 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,787 mg |
B6-vitamin | 0,53 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 13 µg |
B12-vitamin | 0,47 µg |
C-vitamin | 7,2 mg |
Mineraler i Duekød
I tabellen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at vedligeholde en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 13 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 307 mg |
Jern (Fe) | 4,51 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | 270 mg |
Kobber (Cu) | 0,594 mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 22 mg |
Mangan (Mn) | 0,019 mg |
Natrium (Na) | 69 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | 2,7 mg |
Sukkerarter i Duekød
Det totale indhold af sukkerarter i Duekød er 0 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0 g |
Glucose | 0 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0 g |
Glykæmisk indeks for Duekød
Duekød har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Som betyder, at en potion Duekød forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Duekød er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Duekød er Squab (pigeon), flesh, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du eksempelvis benytter en engelsksproget kogebog. Har du behov for at finde viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Due, kød, rå.