Ernæringsdata for Druesaft

Energiindholdet i 100 gram Druesaft er 64 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 268 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,6 g protein, 0,1 g fedt og 15 g kulhydrat.

  • Protein: 0,6 gram
  • Fedt: 0,1 gram
  • Kulhydrat: 15 gram

Af de 15 g kulhydrat er 14,9 g tilgængeligt de tilbageværende 0,1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Druesaft er der 0,1 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Druesaft. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Druesaft er 0,6 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Druesaft
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)268 KJ
Energi i kilokalorie64 kcal
Fedt i alt0,1 g
→ Mættede fedtsyrer0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0 g
→ Flerumættede fedtsyrer0 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt15 g
→ Kulhydrat tilgængeligt14,9 g
→ Kostfibre0,1 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0,3 g
Vand84,1 g (ml)

Vitaminer i Druesaft

I tabellen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Druesaft. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en sund diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Druesaft
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0,5 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,4 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,4 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Druesaft
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,026 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,037 mg
B3-vitamin0,262 NE
→ Niacin0,262 mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,041 mg
B6-vitamin0,065 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat3 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin0,1 mg

Mineraler i Druesaft

I tabellen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at opretholde en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Druesaft
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk9 mg
Fosfor (P), Phosphor11 mg
Jern (Fe)0,24 mg
Jod (I) µg
Kalium (K)132 mg
Kobber (Cu)0,028 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)10 mg
Mangan (Mn)0,36 mg
Natrium (Na)3 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn)0,05 mg

Sukkerarter i Druesaft

Det samlede indhold af sukkerarter i Druesaft er 15 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Druesaft
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Druesaft

Druesaft har et glykæmisk indeks (GI) på 9. Det betyder, at en potion Druesaft giver en blodsukkerrespons, som svarer til 9 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Druesaft er 1. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Druesaft Grape juice. Det kan være en vigtig viden hvis du eksempelvis anvender en engelsksproget kogebog. Har du brug for at søge viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Druesaft.