Ernæringsdata for Drueagurk

Energiindholdet i 100 gram Drueagurk er 17 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 70 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,2 g protein, 0,1 g fedt og 3,4 g kulhydrat.

  • Protein: 1,2 gram
  • Fedt: 0,1 gram
  • Kulhydrat: 3,4 gram

Af de 3,4 g kulhydrat er 2,1 g tilgængeligt de overskydende 1,3 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Drueagurk er der 0,1 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Drueagurk. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Drueagurk er 1,2 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes dernæst til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Drueagurk
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 70 KJ
Energi i kilokalorie 17 kcal
Fedt i alt 0,1 g
→ Mættede fedtsyrer g
→ Enkeltumættede fedtsyrer g
→ Flerumættede fedtsyrer g
Kolesterol mg
Kulhydrat i alt 3,4 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 2,1 g
→ Kostfibre 1,3 g
Tilsat sukker g
Alkohol 0 g
Aske 0,7 g
Vand 94,6 g (ml)

Vitaminer i Drueagurk

I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Drueagurk (sylteagurk), rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en hensigtsmæssig diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Drueagurk
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin RE
D-vitamin µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Drueagurk
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin mg
B2-vitamin, Riboflavin mg
B3-vitamin NE
→ Niacin mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin µg
C-vitamin mg

Mineraler i Drueagurk

I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at vedligeholde en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Drueagurk
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 32 mg
Fosfor (P), Phosphor 39,7 mg
Jern (Fe) mg
Jod (I) µg
Kalium (K) mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) mg

Sukkerarter i Drueagurk

Det samlede indhold af sukkerarter i Drueagurk er g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Drueagurk
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Drueagurk

Drueagurk har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Som betyder, at en potion Drueagurk skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Drueagurk er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Drueagurk er Gherkin cucumber, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du fx anvender en engelsksproget kogebog. Har du lyst til at finde data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Drueagurk (sylteagurk), rå.