Ernæringsdata for Dåseskinke

Energiindholdet i 100 gram Dåseskinke er 112 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 467 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 15,7 g protein, 5,4 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 15,7 gram
  • Fedt: 5,4 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Dåseskinke er der 5,4 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Dåseskinke. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Dåseskinke er 15,7 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Dåseskinke
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)467 KJ
Energi i kilokalorie112 kcal
Fedt i alt5,4 g
→ Mættede fedtsyrer2 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer2,4 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,5 g
Kolesterol47 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske4,2 g
Vand74,7 g (ml)

Vitaminer i Dåseskinke

I tabellen nedenfor ses vitaminfordelingen i Skinke, kogt, konserves. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en god kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Dåseskinke
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin0,524 µg
→ D3 cholecalciferol0,084 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,08 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,08 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Dåseskinke
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,52 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,25 mg
B3-vitamin3,9 NE
→ Niacin6,73 mg
→ Tryptofans bidrag2,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,44 mg
B6-vitamin0,27 mg
B8-vitamin, Biotin2,6 µg
B9-vitamin, Folat2,1 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Dåseskinke

I tabellen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at fastholde en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Dåseskinke
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk6 mg
Fosfor (P), Phosphor200 mg
Jern (Fe)0,87 mg
Jod (I)1 µg
Kalium (K)281 mg
Kobber (Cu)0,07 mg
Krom (Cr), Chrom5,3 µg
Magnesium (Mg)19 mg
Mangan (Mn)0,012 mg
Natrium (Na)1310 mg
Nikkel (Ni)2,5 µg
Selen (Se)12,1 µg
Zink (Zn)1,9 mg

Sukkerarter i Dåseskinke

Det samlede indhold af sukkerarter i Dåseskinke er 0 g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Dåseskinke
SukkerartMængde
Fructose0 g
Glucose0 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Dåseskinke

Dåseskinke har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Som betyder, at en potion Dåseskinke skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Dåseskinke er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Dåseskinke er Pork, ham, cured, canned. Det kan være en vigtig viden hvis du f.eks. benytter en amerikansk opskrift. Har du brug for at finde information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Skinke, kogt, konserves.