Ernæringsdata for Dåseskinke
Energiindholdet i 100 gram Dåseskinke er 112 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 467 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 15,7 g protein, 5,4 g fedt og 0 g kulhydrat.
- Protein: 15,7 gram
- Fedt: 5,4 gram
- Kulhydrat: 0 gram
Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Dåseskinke er der 5,4 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Dåseskinke. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Dåseskinke er 15,7 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 467 KJ |
Energi i kilokalorie | 112 kcal |
Fedt i alt | 5,4 g |
→ Mættede fedtsyrer | 2 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 2,4 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,5 g |
Kolesterol | 47 mg |
Kulhydrat i alt | 0 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 4,2 g |
Vand | 74,7 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Dåseskinke
I tabellen nedenfor ses vitaminfordelingen i Skinke, kogt, konserves. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en god kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0,524 µg |
→ D3 cholecalciferol | 0,084 µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,08 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,08 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,52 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,25 mg |
B3-vitamin | 3,9 NE |
→ Niacin | 6,73 mg |
→ Tryptofans bidrag | 2,83 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,44 mg |
B6-vitamin | 0,27 mg |
B8-vitamin, Biotin | 2,6 µg |
B9-vitamin, Folat | 2,1 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Dåseskinke
I tabellen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at fastholde en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 6 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 200 mg |
Jern (Fe) | 0,87 mg |
Jod (I) | 1 µg |
Kalium (K) | 281 mg |
Kobber (Cu) | 0,07 mg |
Krom (Cr), Chrom | 5,3 µg |
Magnesium (Mg) | 19 mg |
Mangan (Mn) | 0,012 mg |
Natrium (Na) | 1310 mg |
Nikkel (Ni) | 2,5 µg |
Selen (Se) | 12,1 µg |
Zink (Zn) | 1,9 mg |
Sukkerarter i Dåseskinke
Det samlede indhold af sukkerarter i Dåseskinke er 0 g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0 g |
Glucose | 0 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0 g |
Glykæmisk indeks for Dåseskinke
Dåseskinke har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Som betyder, at en potion Dåseskinke skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for Dåseskinke er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Dåseskinke er Pork, ham, cured, canned. Det kan være en vigtig viden hvis du f.eks. benytter en amerikansk opskrift. Har du brug for at finde information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Skinke, kogt, konserves.