Ernæringsdata for Creme fraiche dressing

Energiindholdet i 100 gram Creme fraiche dressing er 414 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1733 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,6 g protein, 41,7 g fedt og 9,6 g kulhydrat.

  • Protein: 1,6 gram
  • Fedt: 41,7 gram
  • Kulhydrat: 9,6 gram

Af de 9,6 g kulhydrat er 9,6 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Creme fraiche dressing er der 41,7 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Creme fraiche dressing . Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Creme fraiche dressing er 1,6 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges fremdeles til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Creme fraiche dressing
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)1733 KJ
Energi i kilokalorie414 kcal
Fedt i alt41,7 g
→ Mættede fedtsyrer8,5 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer11,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer24,7 g
Kolesterol mg
Kulhydrat i alt9,6 g
→ Kulhydrat tilgængeligt9,6 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker g
Alkohol0 g
Aske2 g
Vand45,1 g (ml)

Vitaminer i Creme fraiche dressing

I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Dressing, creme fraiche. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en god diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Creme fraiche dressing
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin17,5 RE
D-vitamin µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin3,77 a-TE
→ Alfa-tokoferol3,77 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Creme fraiche dressing
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin mg
B2-vitamin, Riboflavin mg
B3-vitamin NE
→ Niacin mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin µg
C-vitamin mg

Mineraler i Creme fraiche dressing

I tabellen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at opretholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Creme fraiche dressing
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk43 mg
Fosfor (P), Phosphor mg
Jern (Fe)0,19 mg
Jod (I) µg
Kalium (K)101 mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)6,1 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na)688 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn)0,24 mg

Sukkerarter i Creme fraiche dressing

Det totale indhold af sukkerarter i Creme fraiche dressing er 6,9 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Creme fraiche dressing
SukkerartMængde
Fructose1,5 g
Glucose1,5 g
Lactose 1,4 g
Maltose0 g
Saccharose2,6 g

Glykæmisk indeks for Creme fraiche dressing

Creme fraiche dressing har et glykæmisk indeks (GI) på 3. Hvilket medfører, at en potion Creme fraiche dressing skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 3 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Creme fraiche dressing er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Creme fraiche dressing hedder på engelsk Salad dressing, soured fresh cream. Det kan være en vigtig information hvis du for eksempel anvender en amerikansk opskrift. Har du lyst til at søge efter viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Dressing, creme fraiche.