Ernæringsdata for Creme fraiche 38 %

Energiindholdet i 100 gram Creme fraiche 38 % er 359 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1502 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 2,1 g protein, 38,4 g fedt og 2,7 g kulhydrat.

  • Protein: 2,1 gram
  • Fedt: 38,4 gram
  • Kulhydrat: 2,7 gram

Af de 2,7 g kulhydrat er 2,7 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Creme fraiche 38 % er der 38,4 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Creme fraiche 38 %. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Creme fraiche 38 % er 2,1 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges herefter til af bygge de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Creme fraiche 38 %
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1502 KJ
Energi i kilokalorie 359 kcal
Fedt i alt 38,4 g
→ Mættede fedtsyrer 24,9 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 10,3 g
→ Flerumættede fedtsyrer 1,1 g
Kolesterol 127 mg
Kulhydrat i alt 2,7 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 2,7 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,5 g
Vand 56,3 g (ml)

Vitaminer i Creme fraiche 38 %

I listen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Creme fraiche 38 %. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en hensigtsmæssig kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Creme fraiche 38 %
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 340 RE
D-vitamin 0,375 µg
→ D3 cholecalciferol 0,375 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,979 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,979 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Creme fraiche 38 %
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,018 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,173 mg
B3-vitamin 0,063 NE
→ Niacin 0,446 mg
→ Tryptofans bidrag 0,383 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,3 mg
B6-vitamin 0,025 mg
B8-vitamin, Biotin 1,4 µg
B9-vitamin, Folat 10 µg
B12-vitamin 0,18 µg
C-vitamin 0,1 mg

Mineraler i Creme fraiche 38 %

I listen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at bevare en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Creme fraiche 38 %
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 65 mg
Fosfor (P), Phosphor 59 mg
Jern (Fe) 0,07 mg
Jod (I) 10,6 µg
Kalium (K) 95 mg
Kobber (Cu) 0,01 mg
Krom (Cr), Chrom 0,052 µg
Magnesium (Mg) 7 mg
Mangan (Mn) 0,004 mg
Natrium (Na) 29 mg
Nikkel (Ni) 0 µg
Selen (Se) 1,29 µg
Zink (Zn) 0,31 mg

Sukkerarter i Creme fraiche 38 %

Det totale indhold af sukkerarter i Creme fraiche 38 % er 2,2 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Creme fraiche 38 %
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 2,2 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Creme fraiche 38 %

Creme fraiche 38 % har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Det betyder, at en potion Creme fraiche 38 % forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Creme fraiche 38 % er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Creme fraiche 38 % Cream, cultured, 38 % fat. Det kan være en nyttig information hvis du f.eks. benytter en engelsksproget hjemmeside. Har du lyst til at søge efter viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Creme fraiche 38 %.