Ernæringsdata for Citron
Energiindholdet i 100 gram Citron er 32 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 132 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,5 g protein, 1,1 g fedt og 5,5 g kulhydrat.
- Protein: 0,5 gram
- Fedt: 1,1 gram
- Kulhydrat: 5,5 gram
Af de 5,5 g kulhydrat er 4,3 g tilgængeligt de overskydende 1,2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Citron er der 1,1 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Citron. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Citron er 0,5 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 132 KJ |
Energi i kilokalorie | 32 kcal |
Fedt i alt | 1,1 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,3 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0,1 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,5 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 5,5 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 4,3 g |
→ Kostfibre | 1,2 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,3 g |
Vand | 92,6 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Citron
I listen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Citron, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 1,67 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,8 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,8 mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,045 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,03 mg |
B3-vitamin | 0,2 NE |
→ Niacin | 0,233 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,033 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,23 mg |
B6-vitamin | 0,06 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0,5 µg |
B9-vitamin, Folat | 32 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 49 mg |
Mineraler i Citron
I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at fastholde en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 35,1 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 20,7 mg |
Jern (Fe) | 0,08 mg |
Jod (I) | 0,3 µg |
Kalium (K) | 175 mg |
Kobber (Cu) | 0,053 mg |
Krom (Cr), Chrom | 0,2 µg |
Magnesium (Mg) | 9 mg |
Mangan (Mn) | 0,04 mg |
Natrium (Na) | 3 mg |
Nikkel (Ni) | 6,65 µg |
Selen (Se) | 0,12 µg |
Zink (Zn) | 0,13 mg |
Sukkerarter i Citron
Det samlede indhold af sukkerarter i Citron er 3,2 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 1,4 g |
Glucose | 1,4 g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | 0,4 g |
Glykæmisk indeks for Citron
Citron har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Det vil sige, at en potion Citron forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Citron er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Citron er Lemon, raw. Det kan være en nyttig information hvis du eksempelvis anvender en amerikansk kogebog. Har du brug for at søge information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Citron, rå.