Ernæringsdata for Citron

Energiindholdet i 100 gram Citron er 32 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 132 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,5 g protein, 1,1 g fedt og 5,5 g kulhydrat.

  • Protein: 0,5 gram
  • Fedt: 1,1 gram
  • Kulhydrat: 5,5 gram

Af de 5,5 g kulhydrat er 4,3 g tilgængeligt de overskydende 1,2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Citron er der 1,1 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Citron. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Citron er 0,5 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Citron
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)132 KJ
Energi i kilokalorie32 kcal
Fedt i alt1,1 g
→ Mættede fedtsyrer0,3 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,5 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt5,5 g
→ Kulhydrat tilgængeligt4,3 g
→ Kostfibre1,2 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0,3 g
Vand92,6 g (ml)

Vitaminer i Citron

I listen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Citron, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Citron
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin1,67 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,8 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,8 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Citron
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,045 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,03 mg
B3-vitamin0,2 NE
→ Niacin0,233 mg
→ Tryptofans bidrag0,033 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,23 mg
B6-vitamin0,06 mg
B8-vitamin, Biotin0,5 µg
B9-vitamin, Folat32 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin49 mg

Mineraler i Citron

I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at fastholde en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Citron
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk35,1 mg
Fosfor (P), Phosphor20,7 mg
Jern (Fe)0,08 mg
Jod (I)0,3 µg
Kalium (K)175 mg
Kobber (Cu)0,053 mg
Krom (Cr), Chrom0,2 µg
Magnesium (Mg)9 mg
Mangan (Mn)0,04 mg
Natrium (Na)3 mg
Nikkel (Ni)6,65 µg
Selen (Se)0,12 µg
Zink (Zn)0,13 mg

Sukkerarter i Citron

Det samlede indhold af sukkerarter i Citron er 3,2 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Citron
SukkerartMængde
Fructose1,4 g
Glucose1,4 g
Lactose g
Maltose g
Saccharose0,4 g

Glykæmisk indeks for Citron

Citron har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Det vil sige, at en potion Citron forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Citron er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Citron er Lemon, raw. Det kan være en nyttig information hvis du eksempelvis anvender en amerikansk kogebog. Har du brug for at søge information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Citron, rå.