Ernæringsdata for Chokoladekage

Energiindholdet i 100 gram Chokoladekage er 431 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1802 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 5,3 g protein, 23,5 g fedt og 50,1 g kulhydrat.

  • Protein: 5,3 gram
  • Fedt: 23,5 gram
  • Kulhydrat: 50,1 gram

Af de 50,1 g kulhydrat er 49,1 g tilgængeligt de tilbageværende 1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Chokoladekage er der 23,5 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Chokoladekage. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Chokoladekage er 5,3 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges efterfølgende til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Chokoladekage
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)1802 KJ
Energi i kilokalorie431 kcal
Fedt i alt23,5 g
→ Mættede fedtsyrer9,5 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer8,3 g
→ Flerumættede fedtsyrer4 g
Kolesterol mg
Kulhydrat i alt50,1 g
→ Kulhydrat tilgængeligt49,1 g
→ Kostfibre1 g
Tilsat sukker g
Alkohol0 g
Aske1,2 g
Vand19,4 g (ml)

Vitaminer i Chokoladekage

I tabellen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Skærekage, chokoladekage/-pie. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en sund diæt, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Chokoladekage
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin RE
D-vitamin µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Chokoladekage
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin mg
B2-vitamin, Riboflavin mg
B3-vitamin NE
→ Niacin1,07 mg
→ Tryptofans bidrag1,07 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin µg
C-vitamin mg

Mineraler i Chokoladekage

I tabellen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at opretholde en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Chokoladekage
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk mg
Fosfor (P), Phosphor mg
Jern (Fe)0,4 mg
Jod (I) µg
Kalium (K)169 mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na)288 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) mg

Sukkerarter i Chokoladekage

Det samlede indhold af sukkerarter i Chokoladekage er g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Chokoladekage
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Chokoladekage

Chokoladekage har et glykæmisk indeks (GI) på 19. Hvilket betyder, at en potion Chokoladekage forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 19 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Chokoladekage er 9. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Chokoladekage Plain cake, chocolate cake. Det kan være en god information hvis du fx anvender en amerikansk hjemmeside. Har du brug for at finde viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Skærekage, chokoladekage/-pie.