Ernæringsdata for Chili på glas

Energiindholdet i 100 gram Chili på glas er 27 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 112 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,9 g protein, 0,1 g fedt og 6,1 g kulhydrat.

  • Protein: 0,9 gram
  • Fedt: 0,1 gram
  • Kulhydrat: 6,1 gram

Af de 6,1 g kulhydrat er 4,9 g tilgængeligt de resterende 1,2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Chili på glas er der 0,1 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Chili på glas. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Chili på glas er 0,9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes dernæst til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Chili på glas
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)112 KJ
Energi i kilokalorie27 kcal
Fedt i alt0,1 g
→ Mættede fedtsyrer0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,1 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt6,1 g
→ Kulhydrat tilgængeligt4,9 g
→ Kostfibre1,2 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0,4 g
Vand92,5 g (ml)

Vitaminer i Chili på glas

I listen nedenunder ses vitaminindholdet i Peber, chili, konserves. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en hensigtsmæssig diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Chili på glas
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin595 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Chili på glas
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,02 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,05 mg
B3-vitamin0,8 NE
→ Niacin1 mg
→ Tryptofans bidrag0,2 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,034 mg
B6-vitamin0,153 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat10 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin68 mg

Mineraler i Chili på glas

I listen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at fastholde en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Chili på glas
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk7 mg
Fosfor (P), Phosphor17 mg
Jern (Fe)0,5 mg
Jod (I) µg
Kalium (K)187 mg
Kobber (Cu)0,101 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)14 mg
Mangan (Mn)0,138 mg
Natrium (Na)1173 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn)0,17 mg

Sukkerarter i Chili på glas

Det totale indhold af sukkerarter i Chili på glas er g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Chili på glas
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Chili på glas

Chili på glas har et glykæmisk indeks (GI) på 3. Hvilket medfører, at en potion Chili på glas skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 3 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Chili på glas er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Chili på glas hedder på engelsk Pepper, hot chili, canned. Det kan være en nyttig information hvis du fx anvender en amerikansk kogebog. Har du brug for at søge information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Peber, chili, konserves.