Ernæringsdata for Cheddar 50+

Energiindholdet i 100 gram Cheddar 50+ er 403 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1687 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 26,2 g protein, 33,1 g fedt og 1 g kulhydrat.

  • Protein: 26,2 gram
  • Fedt: 33,1 gram
  • Kulhydrat: 1 gram

Af de 1 g kulhydrat er 1 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Cheddar 50+ er der 33,1 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Cheddar 50+. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Cheddar 50+ er 26,2 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes fremdeles til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Cheddar 50+
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)1687 KJ
Energi i kilokalorie403 kcal
Fedt i alt33,1 g
→ Mættede fedtsyrer21,4 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer8,9 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,9 g
Kolesterol109 mg
Kulhydrat i alt1 g
→ Kulhydrat tilgængeligt1 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske3 g
Vand36,7 g (ml)

Vitaminer i Cheddar 50+

I listen nedenfor ses vitaminindholdet i Cheddar, 50+. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en hensigtsmæssig kost, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Cheddar 50+
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin293 RE
D-vitamin0,314 µg
→ D3 cholecalciferol0,314 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,844 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,844 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Cheddar 50+
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,04 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,5 mg
B3-vitamin0,1 NE
→ Niacin6,1 mg
→ Tryptofans bidrag6 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,3 mg
B6-vitamin0,08 mg
B8-vitamin, Biotin1,7 µg
B9-vitamin, Folat20 µg
B12-vitamin1,5 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Cheddar 50+

I listen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at opretholde en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Cheddar 50+
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk840 mg
Fosfor (P), Phosphor470 mg
Jern (Fe)0,4 mg
Jod (I)13,8 µg
Kalium (K)120 mg
Kobber (Cu)0,03 mg
Krom (Cr), Chrom0,3 µg
Magnesium (Mg)25 mg
Mangan (Mn)0,059 mg
Natrium (Na)678 mg
Nikkel (Ni)4 µg
Selen (Se)9 µg
Zink (Zn)4 mg

Sukkerarter i Cheddar 50+

Det samlede indhold af sukkerarter i Cheddar 50+ er 0,06 g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Cheddar 50+
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose 0,06 g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Cheddar 50+

Cheddar 50+ har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket betyder, at en potion Cheddar 50+ giver en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Cheddar 50+ er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Cheddar 50+ er Cheese, hard, Cheddar, danish. Det kan være en god viden hvis du for eksempel anvender en engelsksproget opskrift. Har du brug for at søge efter data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Cheddar, 50+.