Ernæringsdata for Cervelatpølse

Energiindholdet i 100 gram Cervelatpølse er 271 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1134 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 11,2 g protein, 23,6 g fedt og 4,3 g kulhydrat.

  • Protein: 11,2 gram
  • Fedt: 23,6 gram
  • Kulhydrat: 4,3 gram

Af de 4,3 g kulhydrat er 4 g tilgængeligt de overskydende 0,3 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Cervelatpølse er der 23,6 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Cervelatpølse. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Cervelatpølse er 11,2 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes fremdeles til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Cervelatpølse
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1134 KJ
Energi i kilokalorie 271 kcal
Fedt i alt 23,6 g
→ Mættede fedtsyrer 8,4 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 10,9 g
→ Flerumættede fedtsyrer 2,4 g
Kolesterol 54 mg
Kulhydrat i alt 4,3 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 4 g
→ Kostfibre 0,3 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 3,5 g
Vand 56 g (ml)

Vitaminer i Cervelatpølse

I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Pølse, cervelatpølse. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en hensigtsmæssig diæt, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Cervelatpølse
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0,746 µg
→ D3 cholecalciferol 0,186 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Cervelatpølse
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin mg
B2-vitamin, Riboflavin mg
B3-vitamin NE
→ Niacin 1,67 mg
→ Tryptofans bidrag 1,67 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Cervelatpølse

I tabellen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at vedligeholde en sund livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Cervelatpølse
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 14,6 mg
Fosfor (P), Phosphor 228 mg
Jern (Fe) 0,76 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 174 mg
Kobber (Cu) 0,083 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 1152 mg
Nikkel (Ni) 3,5 µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) 1,1 mg

Sukkerarter i Cervelatpølse

Det samlede indhold af sukkerarter i Cervelatpølse er 0 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Cervelatpølse
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Cervelatpølse

Cervelatpølse har et glykæmisk indeks (GI) på 3. Hvilket betyder, at en potion Cervelatpølse giver en blodsukkerrespons, som svarer til 3 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Cervelatpølse er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Cervelatpølse Pork/beef sausage, saveloy type. Det kan være en nyttig viden hvis du f.eks. anvender en amerikansk kogebog. Har du lyst til at søge data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Pølse, cervelatpølse.