Ernæringsdata for Cassava

Energiindholdet i 100 gram Cassava er 159 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 666 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,4 g protein, 0,3 g fedt og 38,1 g kulhydrat.

  • Protein: 1,4 gram
  • Fedt: 0,3 gram
  • Kulhydrat: 38,1 gram

Af de 38,1 g kulhydrat er 36,3 g tilgængeligt de overskydende 1,8 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Cassava er der 0,3 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Cassava. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Cassava er 1,4 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Cassava
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 666 KJ
Energi i kilokalorie 159 kcal
Fedt i alt 0,3 g
→ Mættede fedtsyrer 0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 38,1 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 36,3 g
→ Kostfibre 1,8 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,6 g
Vand 59,7 g (ml)

Vitaminer i Cassava

I listen nedenfor ses vitaminindholdet i Maniok, cassava, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en god kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Cassava
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0,5 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Cassava
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,087 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,048 mg
B3-vitamin 0,854 NE
→ Niacin 1,17 mg
→ Tryptofans bidrag 0,317 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,107 mg
B6-vitamin 0,088 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 27 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 20,6 mg

Mineraler i Cassava

I listen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at fastholde en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Cassava
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 16 mg
Fosfor (P), Phosphor 27 mg
Jern (Fe) 0,27 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 271 mg
Kobber (Cu) 0,1 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 21 mg
Mangan (Mn) 0,384 mg
Natrium (Na) 14 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) 0,34 mg

Sukkerarter i Cassava

Det totale indhold af sukkerarter i Cassava er g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Cassava
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Cassava

Cassava har et glykæmisk indeks (GI) på 12. Hvilket betyder, at en potion Cassava skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 12 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Cassava er 4. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Cassava hedder på engelsk Cassava, raw. Det kan være en god information hvis du eksempelvis anvender en amerikansk kogebog. Har du behov for at søge data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Maniok, cassava, rå.