Ernæringsdata for Cassava
Energiindholdet i 100 gram Cassava er 159 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 666 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,4 g protein, 0,3 g fedt og 38,1 g kulhydrat.
- Protein: 1,4 gram
- Fedt: 0,3 gram
- Kulhydrat: 38,1 gram
Af de 38,1 g kulhydrat er 36,3 g tilgængeligt de overskydende 1,8 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Cassava er der 0,3 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Cassava. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Cassava er 1,4 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som kroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 666 KJ |
Energi i kilokalorie | 159 kcal |
Fedt i alt | 0,3 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,1 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0,1 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 38,1 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 36,3 g |
→ Kostfibre | 1,8 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,6 g |
Vand | 59,7 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Cassava
I listen nedenfor ses vitaminindholdet i Maniok, cassava, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en god kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0,5 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,087 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,048 mg |
B3-vitamin | 0,854 NE |
→ Niacin | 1,17 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,317 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,107 mg |
B6-vitamin | 0,088 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 27 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 20,6 mg |
Mineraler i Cassava
I listen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at fastholde en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 16 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 27 mg |
Jern (Fe) | 0,27 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | 271 mg |
Kobber (Cu) | 0,1 mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 21 mg |
Mangan (Mn) | 0,384 mg |
Natrium (Na) | 14 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | 0,34 mg |
Sukkerarter i Cassava
Det totale indhold af sukkerarter i Cassava er g. I listen nedenfor ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Cassava
Cassava har et glykæmisk indeks (GI) på 12. Hvilket betyder, at en potion Cassava skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 12 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Cassava er 4. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Cassava hedder på engelsk Cassava, raw. Det kan være en god information hvis du eksempelvis anvender en amerikansk kogebog. Har du behov for at søge data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Maniok, cassava, rå.