Ernæringsdata for Bulgur (knækkede hvedekerner)
Energiindholdet i 100 gram Bulgur (knækkede hvedekerner) er 359 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1503 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 10,8 g protein, 2,3 g fedt og 76,7 g kulhydrat.
- Protein: 10,8 gram
- Fedt: 2,3 gram
- Kulhydrat: 76,7 gram
Af de 76,7 g kulhydrat er 69 g tilgængeligt de tilbageværende 7,7 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Bulgur (knækkede hvedekerner) er der 2,3 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Bulgur (knækkede hvedekerner). Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Bulgur (knækkede hvedekerner) er 10,8 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges fremdeles til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1503 KJ |
Energi i kilokalorie | 359 kcal |
Fedt i alt | 2,3 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,3 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0,2 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 1 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 76,7 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 69 g |
→ Kostfibre | 7,7 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,1 g |
Vand | 9,1 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Bulgur (knækkede hvedekerner)
I tabellen nedenfor ses vitaminindholdet i Bulgur (hvedekerner, knækkede, parboiled), rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en god diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 1,4 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 1,4 mg |
K-vitamin | 30 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,232 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,115 mg |
B3-vitamin | 5,11 NE |
→ Niacin | 2 mg |
→ Tryptofans bidrag | 2 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 1,1 mg |
B6-vitamin | 0,355 mg |
B8-vitamin, Biotin | 1,9 µg |
B9-vitamin, Folat | 21 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Bulgur (knækkede hvedekerner)
I tabellen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at vedligeholde en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 33,5 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 270 mg |
Jern (Fe) | 2,46 mg |
Jod (I) | 2,7 µg |
Kalium (K) | 410 mg |
Kobber (Cu) | 0,32 mg |
Krom (Cr), Chrom | 1,2 µg |
Magnesium (Mg) | 116 mg |
Mangan (Mn) | 3,6 mg |
Natrium (Na) | 17 mg |
Nikkel (Ni) | 29 µg |
Selen (Se) | 4,1 µg |
Zink (Zn) | 2,8 mg |
Sukkerarter i Bulgur (knækkede hvedekerner)
Det totale indhold af sukkerarter i Bulgur (knækkede hvedekerner) er 0,54 g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0 g |
Glucose | 0 g |
Lactose | g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0,54 g |
Glykæmisk indeks for Bulgur (knækkede hvedekerner)
Bulgur (knækkede hvedekerner) har et glykæmisk indeks (GI) på 37. Som betyder, at en potion Bulgur (knækkede hvedekerner) forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 37 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for Bulgur (knækkede hvedekerner) er 26. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Bulgur (knækkede hvedekerner) Wheat, cracked kernels, parboiled (bulgur), raw. Det kan være en god information hvis du eksempelvis benytter en amerikansk kogebog. Har du lyst til at søge efter viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Bulgur (hvedekerner, knækkede, parboiled), rå.