Ernæringsdata for Bulgur (knækkede hvedekerner)

Energiindholdet i 100 gram Bulgur (knækkede hvedekerner) er 359 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1503 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 10,8 g protein, 2,3 g fedt og 76,7 g kulhydrat.

  • Protein: 10,8 gram
  • Fedt: 2,3 gram
  • Kulhydrat: 76,7 gram

Af de 76,7 g kulhydrat er 69 g tilgængeligt de tilbageværende 7,7 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Bulgur (knækkede hvedekerner) er der 2,3 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Bulgur (knækkede hvedekerner). Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Bulgur (knækkede hvedekerner) er 10,8 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges fremdeles til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Bulgur (knækkede hvedekerner)
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1503 KJ
Energi i kilokalorie 359 kcal
Fedt i alt 2,3 g
→ Mættede fedtsyrer 0,3 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,2 g
→ Flerumættede fedtsyrer 1 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 76,7 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 69 g
→ Kostfibre 7,7 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,1 g
Vand 9,1 g (ml)

Vitaminer i Bulgur (knækkede hvedekerner)

I tabellen nedenfor ses vitaminindholdet i Bulgur (hvedekerner, knækkede, parboiled), rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en god diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Bulgur (knækkede hvedekerner)
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 1,4 a-TE
→ Alfa-tokoferol 1,4 mg
K-vitamin 30 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Bulgur (knækkede hvedekerner)
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,232 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,115 mg
B3-vitamin 5,11 NE
→ Niacin 2 mg
→ Tryptofans bidrag 2 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 1,1 mg
B6-vitamin 0,355 mg
B8-vitamin, Biotin 1,9 µg
B9-vitamin, Folat 21 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Bulgur (knækkede hvedekerner)

I tabellen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at vedligeholde en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Bulgur (knækkede hvedekerner)
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 33,5 mg
Fosfor (P), Phosphor 270 mg
Jern (Fe) 2,46 mg
Jod (I) 2,7 µg
Kalium (K) 410 mg
Kobber (Cu) 0,32 mg
Krom (Cr), Chrom 1,2 µg
Magnesium (Mg) 116 mg
Mangan (Mn) 3,6 mg
Natrium (Na) 17 mg
Nikkel (Ni) 29 µg
Selen (Se) 4,1 µg
Zink (Zn) 2,8 mg

Sukkerarter i Bulgur (knækkede hvedekerner)

Det totale indhold af sukkerarter i Bulgur (knækkede hvedekerner) er 0,54 g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Bulgur (knækkede hvedekerner)
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose g
Maltose 0 g
Saccharose 0,54 g

Glykæmisk indeks for Bulgur (knækkede hvedekerner)

Bulgur (knækkede hvedekerner) har et glykæmisk indeks (GI) på 37. Som betyder, at en potion Bulgur (knækkede hvedekerner) forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 37 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Bulgur (knækkede hvedekerner) er 26. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Bulgur (knækkede hvedekerner) Wheat, cracked kernels, parboiled (bulgur), raw. Det kan være en god information hvis du eksempelvis benytter en amerikansk kogebog. Har du lyst til at søge efter viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Bulgur (hvedekerner, knækkede, parboiled), rå.