Ernæringsdata for Brun farin

Energiindholdet i 100 gram Brun farin er 388 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1624 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0 g protein, 0 g fedt og 95,5 g kulhydrat.

  • Protein: 0 gram
  • Fedt: 0 gram
  • Kulhydrat: 95,5 gram

Af de 95,5 g kulhydrat er 95,5 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Brun farin er der 0 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Brun farin. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Brun farin er 0 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Brun farin
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)1624 KJ
Energi i kilokalorie388 kcal
Fedt i alt0 g
→ Mættede fedtsyrer0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0 g
→ Flerumættede fedtsyrer0 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt95,5 g
→ Kulhydrat tilgængeligt95,5 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker94 g
Alkohol0 g
Aske2 g
Vand2,5 g (ml)

Vitaminer i Brun farin

I tabellen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Sukker, brun farin. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en sund diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Brun farin
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0 a-TE
→ Alfa-tokoferol0 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Brun farin
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0 mg
B2-vitamin, Riboflavin0 mg
B3-vitamin0 NE
→ Niacin0 mg
→ Tryptofans bidrag0 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0 mg
B6-vitamin0 mg
B8-vitamin, Biotin0 µg
B9-vitamin, Folat0 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Brun farin

I tabellen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at opretholde en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Brun farin
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk185 mg
Fosfor (P), Phosphor2 mg
Jern (Fe)3,1 mg
Jod (I)0 µg
Kalium (K)320 mg
Kobber (Cu)0,054 mg
Krom (Cr), Chrom0 µg
Magnesium (Mg)28 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na)55 mg
Nikkel (Ni)7,4 µg
Selen (Se)1 µg
Zink (Zn)0,06 mg

Sukkerarter i Brun farin

Det samlede indhold af sukkerarter i Brun farin er 94 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Brun farin
SukkerartMængde
Fructose0,5 g
Glucose0,5 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose93 g

Glykæmisk indeks for Brun farin

Brun farin har et glykæmisk indeks (GI) på 65. Som betyder, at en potion Brun farin giver en blodsukkerrespons, som svarer til 65 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Brun farin er 62. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Brun farin Sugar, brown. Det kan være en vigtig information hvis du eksempelvis benytter en engelsksproget opskrift. Har du brug for at finde data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Sukker, brun farin.