Ernæringsdata for Brun farin

Energiindholdet i 100 gram Brun farin er 388 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1624 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0 g protein, 0 g fedt og 95,5 g kulhydrat.

  • Protein: 0 gram
  • Fedt: 0 gram
  • Kulhydrat: 95,5 gram

Af de 95,5 g kulhydrat er 95,5 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Brun farin er der 0 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Brun farin. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Brun farin er 0 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Brun farin
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1624 KJ
Energi i kilokalorie 388 kcal
Fedt i alt 0 g
→ Mættede fedtsyrer 0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 95,5 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 95,5 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 94 g
Alkohol 0 g
Aske 2 g
Vand 2,5 g (ml)

Vitaminer i Brun farin

I tabellen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Sukker, brun farin. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en sund diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Brun farin
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Brun farin
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0 mg
B3-vitamin 0 NE
→ Niacin 0 mg
→ Tryptofans bidrag 0 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0 mg
B6-vitamin 0 mg
B8-vitamin, Biotin 0 µg
B9-vitamin, Folat 0 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Brun farin

I tabellen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at opretholde en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Brun farin
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 185 mg
Fosfor (P), Phosphor 2 mg
Jern (Fe) 3,1 mg
Jod (I) 0 µg
Kalium (K) 320 mg
Kobber (Cu) 0,054 mg
Krom (Cr), Chrom 0 µg
Magnesium (Mg) 28 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 55 mg
Nikkel (Ni) 7,4 µg
Selen (Se) 1 µg
Zink (Zn) 0,06 mg

Sukkerarter i Brun farin

Det samlede indhold af sukkerarter i Brun farin er 94 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Brun farin
Sukkerart Mængde
Fructose 0,5 g
Glucose 0,5 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 93 g

Glykæmisk indeks for Brun farin

Brun farin har et glykæmisk indeks (GI) på 65. Som betyder, at en potion Brun farin giver en blodsukkerrespons, som svarer til 65 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Brun farin er 62. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Brun farin Sugar, brown. Det kan være en vigtig information hvis du eksempelvis benytter en engelsksproget opskrift. Har du brug for at finde data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Sukker, brun farin.