Ernæringsdata for Brisling (sardin) i tomat

Energiindholdet i 100 gram Brisling (sardin) i tomat er 205 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 857 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 15,1 g protein, 16 g fedt og 0,5 g kulhydrat.

  • Protein: 15,1 gram
  • Fedt: 16 gram
  • Kulhydrat: 0,5 gram

Af de 0,5 g kulhydrat er 0,5 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Brisling (sardin) i tomat er der 16 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Brisling (sardin) i tomat. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Brisling (sardin) i tomat er 15,1 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges herefter til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Brisling (sardin) i tomat
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 857 KJ
Energi i kilokalorie 205 kcal
Fedt i alt 16 g
→ Mættede fedtsyrer 4,5 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 5,9 g
→ Flerumættede fedtsyrer 3,6 g
Kolesterol 38 mg
Kulhydrat i alt 0,5 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0,5 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 2,4 g
Vand 66 g (ml)

Vitaminer i Brisling (sardin) i tomat

I tabellen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Brisling (sardin), i tomat, konserves. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en hensigtsmæssig diæt, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Brisling (sardin) i tomat
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 18 RE
D-vitamin 12 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 2,3 a-TE
→ Alfa-tokoferol 2,3 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Brisling (sardin) i tomat
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,03 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,17 mg
B3-vitamin 3,3 NE
→ Niacin 5,63 mg
→ Tryptofans bidrag 2,33 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,7 mg
B6-vitamin 0,15 mg
B8-vitamin, Biotin 4 µg
B9-vitamin, Folat 16 µg
B12-vitamin 7,8 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Brisling (sardin) i tomat

I tabellen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at vedligeholde en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Brisling (sardin) i tomat
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 400 mg
Fosfor (P), Phosphor 350 mg
Jern (Fe) 2,4 mg
Jod (I) 25 µg
Kalium (K) 376 mg
Kobber (Cu) 0,24 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 37 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 461 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) 2,8 mg

Sukkerarter i Brisling (sardin) i tomat

Det totale indhold af sukkerarter i Brisling (sardin) i tomat er 0,5 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Brisling (sardin) i tomat
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Brisling (sardin) i tomat

Brisling (sardin) i tomat har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det betyder, at en potion Brisling (sardin) i tomat forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Brisling (sardin) i tomat er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Brisling (sardin) i tomat hedder på engelsk Sprat (sardine), in tomato sauce, canned. Det kan være en nyttig viden hvis du fx benytter en amerikansk hjemmeside. Har du behov for at søge information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Brisling (sardin), i tomat, konserves.