Ernæringsdata for Brisling (sardin) i tomat

Energiindholdet i 100 gram Brisling (sardin) i tomat er 205 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 857 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 15,1 g protein, 16 g fedt og 0,5 g kulhydrat.

  • Protein: 15,1 gram
  • Fedt: 16 gram
  • Kulhydrat: 0,5 gram

Af de 0,5 g kulhydrat er 0,5 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Brisling (sardin) i tomat er der 16 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Brisling (sardin) i tomat. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Brisling (sardin) i tomat er 15,1 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges herefter til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Brisling (sardin) i tomat
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)857 KJ
Energi i kilokalorie205 kcal
Fedt i alt16 g
→ Mættede fedtsyrer4,5 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer5,9 g
→ Flerumættede fedtsyrer3,6 g
Kolesterol38 mg
Kulhydrat i alt0,5 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0,5 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske2,4 g
Vand66 g (ml)

Vitaminer i Brisling (sardin) i tomat

I tabellen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Brisling (sardin), i tomat, konserves. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en hensigtsmæssig diæt, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Brisling (sardin) i tomat
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin18 RE
D-vitamin12 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin2,3 a-TE
→ Alfa-tokoferol2,3 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Brisling (sardin) i tomat
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,03 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,17 mg
B3-vitamin3,3 NE
→ Niacin5,63 mg
→ Tryptofans bidrag2,33 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,7 mg
B6-vitamin0,15 mg
B8-vitamin, Biotin4 µg
B9-vitamin, Folat16 µg
B12-vitamin7,8 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Brisling (sardin) i tomat

I tabellen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at vedligeholde en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Brisling (sardin) i tomat
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk400 mg
Fosfor (P), Phosphor350 mg
Jern (Fe)2,4 mg
Jod (I)25 µg
Kalium (K)376 mg
Kobber (Cu)0,24 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)37 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na)461 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn)2,8 mg

Sukkerarter i Brisling (sardin) i tomat

Det totale indhold af sukkerarter i Brisling (sardin) i tomat er 0,5 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Brisling (sardin) i tomat
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Brisling (sardin) i tomat

Brisling (sardin) i tomat har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det betyder, at en potion Brisling (sardin) i tomat forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Brisling (sardin) i tomat er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Brisling (sardin) i tomat hedder på engelsk Sprat (sardine), in tomato sauce, canned. Det kan være en nyttig viden hvis du fx benytter en amerikansk hjemmeside. Har du behov for at søge information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Brisling (sardin), i tomat, konserves.