Ernæringsdata for Brie, 60+
Energiindholdet i 100 gram Brie, 60+ er 369 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1542 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 17,4 g protein, 33,6 g fedt og 0,2 g kulhydrat.
- Protein: 17,4 gram
- Fedt: 33,6 gram
- Kulhydrat: 0,2 gram
Af de 0,2 g kulhydrat er 0,2 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Brie, 60+ er der 33,6 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Brie, 60+. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Brie, 60+ er 17,4 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges herefter til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1542 KJ |
Energi i kilokalorie | 369 kcal |
Fedt i alt | 33,6 g |
→ Mættede fedtsyrer | 21,8 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 9 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 1 g |
Kolesterol | 111 mg |
Kulhydrat i alt | 0,2 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0,2 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 3 g |
Vand | 45,8 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Brie, 60+
I listen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Brie, 60+. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en hensigtsmæssig kost, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 298 RE |
D-vitamin | 0,326 µg |
→ D3 cholecalciferol | 0,326 µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,857 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,857 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,05 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,34 mg |
B3-vitamin | 0,38 NE |
→ Niacin | 4,38 mg |
→ Tryptofans bidrag | 4 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,69 mg |
B6-vitamin | 0,235 mg |
B8-vitamin, Biotin | 6 µg |
B9-vitamin, Folat | 90 µg |
B12-vitamin | 1,65 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Brie, 60+
I listen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at opretholde en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 600 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 380 mg |
Jern (Fe) | 0,21 mg |
Jod (I) | 13,8 µg |
Kalium (K) | 152 mg |
Kobber (Cu) | 0,07 mg |
Krom (Cr), Chrom | 0,25 µg |
Magnesium (Mg) | 20 mg |
Mangan (Mn) | 0,048 mg |
Natrium (Na) | 700 mg |
Nikkel (Ni) | 4,96 µg |
Selen (Se) | 5,8 µg |
Zink (Zn) | 2,38 mg |
Sukkerarter i Brie, 60+
Det samlede indhold af sukkerarter i Brie, 60+ er 0,1 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | 0,1 g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Brie, 60+
Brie, 60+ har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket betyder, at en potion Brie, 60+ forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Brie, 60+ er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Brie, 60+ er Cheese, Brie, 60 % fidm.. Det kan være en nyttig viden hvis du f.eks. anvender en engelsksproget opskrift. Har du lyst til at finde data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Brie, 60+.