Ernæringsdata for Brie, 60+

Energiindholdet i 100 gram Brie, 60+ er 369 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1542 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 17,4 g protein, 33,6 g fedt og 0,2 g kulhydrat.

  • Protein: 17,4 gram
  • Fedt: 33,6 gram
  • Kulhydrat: 0,2 gram

Af de 0,2 g kulhydrat er 0,2 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Brie, 60+ er der 33,6 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Brie, 60+. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Brie, 60+ er 17,4 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges herefter til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Brie, 60+
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1542 KJ
Energi i kilokalorie 369 kcal
Fedt i alt 33,6 g
→ Mættede fedtsyrer 21,8 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 9 g
→ Flerumættede fedtsyrer 1 g
Kolesterol 111 mg
Kulhydrat i alt 0,2 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0,2 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 3 g
Vand 45,8 g (ml)

Vitaminer i Brie, 60+

I listen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Brie, 60+. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en hensigtsmæssig kost, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Brie, 60+
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 298 RE
D-vitamin 0,326 µg
→ D3 cholecalciferol 0,326 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,857 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,857 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Brie, 60+
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,05 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,34 mg
B3-vitamin 0,38 NE
→ Niacin 4,38 mg
→ Tryptofans bidrag 4 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,69 mg
B6-vitamin 0,235 mg
B8-vitamin, Biotin 6 µg
B9-vitamin, Folat 90 µg
B12-vitamin 1,65 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Brie, 60+

I listen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at opretholde en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Brie, 60+
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 600 mg
Fosfor (P), Phosphor 380 mg
Jern (Fe) 0,21 mg
Jod (I) 13,8 µg
Kalium (K) 152 mg
Kobber (Cu) 0,07 mg
Krom (Cr), Chrom 0,25 µg
Magnesium (Mg) 20 mg
Mangan (Mn) 0,048 mg
Natrium (Na) 700 mg
Nikkel (Ni) 4,96 µg
Selen (Se) 5,8 µg
Zink (Zn) 2,38 mg

Sukkerarter i Brie, 60+

Det samlede indhold af sukkerarter i Brie, 60+ er 0,1 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Brie, 60+
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose 0,1 g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Brie, 60+

Brie, 60+ har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket betyder, at en potion Brie, 60+ forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Brie, 60+ er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Brie, 60+ er Cheese, Brie, 60 % fidm.. Det kan være en nyttig viden hvis du f.eks. anvender en engelsksproget opskrift. Har du lyst til at finde data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Brie, 60+.