Ernæringsdata for Brie, 50+

Energiindholdet i 100 gram Brie, 50+ er 327 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1369 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 19,8 g protein, 27,8 g fedt og 0,2 g kulhydrat.

  • Protein: 19,8 gram
  • Fedt: 27,8 gram
  • Kulhydrat: 0,2 gram

Af de 0,2 g kulhydrat er 0,2 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Brie, 50+ er der 27,8 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Brie, 50+. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Brie, 50+ er 19,8 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges derpå til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Brie, 50+
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)1369 KJ
Energi i kilokalorie327 kcal
Fedt i alt27,8 g
→ Mættede fedtsyrer18 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer7,5 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,8 g
Kolesterol92 mg
Kulhydrat i alt0,2 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0,2 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske2,7 g
Vand49,3 g (ml)

Vitaminer i Brie, 50+

I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Brie, 50+. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en sund diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Brie, 50+
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin246 RE
D-vitamin0,279 µg
→ D3 cholecalciferol0,279 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,709 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,709 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Brie, 50+
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,05 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,34 mg
B3-vitamin0,38 NE
→ Niacin4,88 mg
→ Tryptofans bidrag4,5 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,69 mg
B6-vitamin0,235 mg
B8-vitamin, Biotin6 µg
B9-vitamin, Folat90 µg
B12-vitamin1,65 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Brie, 50+

I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at fastholde en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Brie, 50+
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk600 mg
Fosfor (P), Phosphor380 mg
Jern (Fe)0,21 mg
Jod (I)13,8 µg
Kalium (K)152 mg
Kobber (Cu)0,07 mg
Krom (Cr), Chrom0,25 µg
Magnesium (Mg)20 mg
Mangan (Mn)0,048 mg
Natrium (Na)700 mg
Nikkel (Ni)4,96 µg
Selen (Se)6,42 µg
Zink (Zn)2,38 mg

Sukkerarter i Brie, 50+

Det samlede indhold af sukkerarter i Brie, 50+ er 0,09 g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Brie, 50+
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose 0,09 g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Brie, 50+

Brie, 50+ har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket betyder, at en potion Brie, 50+ forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Brie, 50+ er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Brie, 50+ hedder på engelsk Cheese, Brie, 50 % fidm.. Det kan være en vigtig viden hvis du for eksempel anvender en amerikansk opskrift. Har du brug for at søge data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Brie, 50+.