Ernæringsdata for Brie, 50+

Energiindholdet i 100 gram Brie, 50+ er 327 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1369 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 19,8 g protein, 27,8 g fedt og 0,2 g kulhydrat.

  • Protein: 19,8 gram
  • Fedt: 27,8 gram
  • Kulhydrat: 0,2 gram

Af de 0,2 g kulhydrat er 0,2 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Brie, 50+ er der 27,8 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Brie, 50+. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Brie, 50+ er 19,8 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges derpå til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Brie, 50+
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1369 KJ
Energi i kilokalorie 327 kcal
Fedt i alt 27,8 g
→ Mættede fedtsyrer 18 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 7,5 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,8 g
Kolesterol 92 mg
Kulhydrat i alt 0,2 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0,2 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 2,7 g
Vand 49,3 g (ml)

Vitaminer i Brie, 50+

I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Brie, 50+. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en sund diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Brie, 50+
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 246 RE
D-vitamin 0,279 µg
→ D3 cholecalciferol 0,279 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,709 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,709 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Brie, 50+
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,05 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,34 mg
B3-vitamin 0,38 NE
→ Niacin 4,88 mg
→ Tryptofans bidrag 4,5 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,69 mg
B6-vitamin 0,235 mg
B8-vitamin, Biotin 6 µg
B9-vitamin, Folat 90 µg
B12-vitamin 1,65 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Brie, 50+

I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at fastholde en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Brie, 50+
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 600 mg
Fosfor (P), Phosphor 380 mg
Jern (Fe) 0,21 mg
Jod (I) 13,8 µg
Kalium (K) 152 mg
Kobber (Cu) 0,07 mg
Krom (Cr), Chrom 0,25 µg
Magnesium (Mg) 20 mg
Mangan (Mn) 0,048 mg
Natrium (Na) 700 mg
Nikkel (Ni) 4,96 µg
Selen (Se) 6,42 µg
Zink (Zn) 2,38 mg

Sukkerarter i Brie, 50+

Det samlede indhold af sukkerarter i Brie, 50+ er 0,09 g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Brie, 50+
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose 0,09 g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Brie, 50+

Brie, 50+ har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket betyder, at en potion Brie, 50+ forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Brie, 50+ er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Brie, 50+ hedder på engelsk Cheese, Brie, 50 % fidm.. Det kan være en vigtig viden hvis du for eksempel anvender en amerikansk opskrift. Har du brug for at søge data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Brie, 50+.