Ernæringsdata for Blåhvilling

Energiindholdet i 100 gram Blåhvilling er 81 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 337 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 18,1 g protein, 0,8 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 18,1 gram
  • Fedt: 0,8 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Blåhvilling er der 0,8 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Blåhvilling. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Blåhvilling er 18,1 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Blåhvilling
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)337 KJ
Energi i kilokalorie81 kcal
Fedt i alt0,8 g
→ Mættede fedtsyrer g
→ Enkeltumættede fedtsyrer g
→ Flerumættede fedtsyrer g
Kolesterol31 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1,2 g
Vand80,5 g (ml)

Vitaminer i Blåhvilling

I tabellen nedenfor ses vitaminindholdet i Sortmund, blåhvilling, filet, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en sund diæt, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Blåhvilling
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin RE
D-vitamin µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Blåhvilling
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,08 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,05 mg
B3-vitamin1,3 NE
→ Niacin1,3 mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Blåhvilling

I tabellen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at opretholde en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Blåhvilling
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk24 mg
Fosfor (P), Phosphor mg
Jern (Fe)1 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na)51 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) mg

Sukkerarter i Blåhvilling

Det samlede indhold af sukkerarter i Blåhvilling er 0 g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Blåhvilling
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Blåhvilling

Blåhvilling har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det vil sige, at en potion Blåhvilling giver en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Blåhvilling er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Blåhvilling hedder på engelsk Blue whiting, fillet, raw. Det kan være en vigtig viden hvis du f.eks. anvender en engelsksproget opskrift. Har du behov for at finde information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Sortmund, blåhvilling, filet, rå.