Ernæringsdata for Bayonneskinke
Energiindholdet i 100 gram Bayonneskinke er 192 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 804 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 20,8 g protein, 12 g fedt og 0,4 g kulhydrat.
- Protein: 20,8 gram
- Fedt: 12 gram
- Kulhydrat: 0,4 gram
Af de 0,4 g kulhydrat er 0,4 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Bayonneskinke er der 12 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Bayonneskinke. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Bayonneskinke er 20,8 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes derpå til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 804 KJ |
Energi i kilokalorie | 192 kcal |
Fedt i alt | 12 g |
→ Mættede fedtsyrer | 4,7 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 5,4 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,9 g |
Kolesterol | 67 mg |
Kulhydrat i alt | 0,4 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0,4 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 4,6 g |
Vand | 62,2 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Bayonneskinke
I tabellen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Bayonneskinke, udbenet. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en sund diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0,606 µg |
→ D3 cholecalciferol | 0,121 µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,1 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,1 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,75 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,23 mg |
B3-vitamin | 3,8 NE |
→ Niacin | 7,47 mg |
→ Tryptofans bidrag | 3,67 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,6 mg |
B6-vitamin | 0,436 mg |
B8-vitamin, Biotin | 2,6 µg |
B9-vitamin, Folat | 1,5 µg |
B12-vitamin | 0,65 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Bayonneskinke
I tabellen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at vedligeholde en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 7 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 188 mg |
Jern (Fe) | 0,95 mg |
Jod (I) | 1 µg |
Kalium (K) | 231 mg |
Kobber (Cu) | 0,075 mg |
Krom (Cr), Chrom | 5,3 µg |
Magnesium (Mg) | 25 mg |
Mangan (Mn) | 0,014 mg |
Natrium (Na) | 1457 mg |
Nikkel (Ni) | 2,5 µg |
Selen (Se) | 6,9 µg |
Zink (Zn) | 1,9 mg |
Sukkerarter i Bayonneskinke
Det samlede indhold af sukkerarter i Bayonneskinke er g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Bayonneskinke
Bayonneskinke har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket medfører, at en potion Bayonneskinke skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Bayonneskinke er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Bayonneskinke Pork, ham, bayonne style, deboned. Det kan være en nyttig viden hvis du for eksempel anvender en engelsksproget kogebog. Har du brug for at søge efter viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Bayonneskinke, udbenet.