Ernæringsdata for Bagepulver

Energiindholdet i 100 gram Bagepulver er 175 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 731 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 5,2 g protein, 0 g fedt og 37,8 g kulhydrat.

  • Protein: 5,2 gram
  • Fedt: 0 gram
  • Kulhydrat: 37,8 gram

Af de 37,8 g kulhydrat er 37,8 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Bagepulver er der 0 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Bagepulver. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Bagepulver er 5,2 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges efterfølgende til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Bagepulver
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)731 KJ
Energi i kilokalorie175 kcal
Fedt i alt0 g
→ Mættede fedtsyrer0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0 g
→ Flerumættede fedtsyrer0 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt37,8 g
→ Kulhydrat tilgængeligt37,8 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske50,7 g
Vand6,3 g (ml)

Vitaminer i Bagepulver

I tabellen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Bagepulver. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Bagepulver
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0 a-TE
→ Alfa-tokoferol0 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Bagepulver
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0 mg
B2-vitamin, Riboflavin0 mg
B3-vitamin0 NE
→ Niacin1 mg
→ Tryptofans bidrag1 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0 mg
B6-vitamin0 mg
B8-vitamin, Biotin0 µg
B9-vitamin, Folat0 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Bagepulver

I tabellen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at vedligeholde en sund livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Bagepulver
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk11300 mg
Fosfor (P), Phosphor8430 mg
Jern (Fe) mg
Jod (I) µg
Kalium (K)49 mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)9 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na)11800 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) mg

Sukkerarter i Bagepulver

Det samlede indhold af sukkerarter i Bagepulver er 0 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Bagepulver
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Bagepulver

Bagepulver har et glykæmisk indeks (GI) på 26. Det betyder, at en potion Bagepulver skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 26 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Bagepulver er 10. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Bagepulver hedder på engelsk Baking powder. Det kan være en god viden hvis du eksempelvis benytter en amerikansk opskrift. Har du behov for at finde viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Bagepulver.