Ernæringsdata for Bagepulver

Energiindholdet i 100 gram Bagepulver er 175 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 731 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 5,2 g protein, 0 g fedt og 37,8 g kulhydrat.

  • Protein: 5,2 gram
  • Fedt: 0 gram
  • Kulhydrat: 37,8 gram

Af de 37,8 g kulhydrat er 37,8 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Bagepulver er der 0 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Bagepulver. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Bagepulver er 5,2 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges efterfølgende til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Bagepulver
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 731 KJ
Energi i kilokalorie 175 kcal
Fedt i alt 0 g
→ Mættede fedtsyrer 0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 37,8 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 37,8 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 50,7 g
Vand 6,3 g (ml)

Vitaminer i Bagepulver

I tabellen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Bagepulver. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Bagepulver
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Bagepulver
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0 mg
B3-vitamin 0 NE
→ Niacin 1 mg
→ Tryptofans bidrag 1 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0 mg
B6-vitamin 0 mg
B8-vitamin, Biotin 0 µg
B9-vitamin, Folat 0 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Bagepulver

I tabellen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at vedligeholde en sund livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Bagepulver
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 11300 mg
Fosfor (P), Phosphor 8430 mg
Jern (Fe) mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 49 mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 9 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 11800 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) mg

Sukkerarter i Bagepulver

Det samlede indhold af sukkerarter i Bagepulver er 0 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Bagepulver
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Bagepulver

Bagepulver har et glykæmisk indeks (GI) på 26. Det betyder, at en potion Bagepulver skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 26 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Bagepulver er 10. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Bagepulver hedder på engelsk Baking powder. Det kan være en god viden hvis du eksempelvis benytter en amerikansk opskrift. Har du behov for at finde viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Bagepulver.