Ernæringsdata for Aubergine
Energiindholdet i 100 gram Aubergine er 20 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 82 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,9 g protein, 0,1 g fedt og 5 g kulhydrat.
- Protein: 0,9 gram
- Fedt: 0,1 gram
- Kulhydrat: 5 gram
Af de 5 g kulhydrat er 2,6 g tilgængeligt de tilbageværende 2,4 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Aubergine er der 0,1 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Aubergine. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Aubergine er 0,9 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges herefter til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 82 KJ |
Energi i kilokalorie | 20 kcal |
Fedt i alt | 0,1 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,1 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 5 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 2,6 g |
→ Kostfibre | 2,4 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,5 g |
Vand | 93,5 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Aubergine
I tabellen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Aubergine (ægplante), rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en god kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,03 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,03 mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,05 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,03 mg |
B3-vitamin | 0,8 NE |
→ Niacin | 0,933 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,133 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,22 mg |
B6-vitamin | 0,08 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 27 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 2 mg |
Mineraler i Aubergine
I tabellen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at bevare en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 8,4 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 30,3 mg |
Jern (Fe) | 0,4 mg |
Jod (I) | 0,15 µg |
Kalium (K) | 240 mg |
Kobber (Cu) | 0,08 mg |
Krom (Cr), Chrom | 0,7 µg |
Magnesium (Mg) | 10 mg |
Mangan (Mn) | 0,25 mg |
Natrium (Na) | 3 mg |
Nikkel (Ni) | 0,395 µg |
Selen (Se) | 0,2 µg |
Zink (Zn) | 0,16 mg |
Sukkerarter i Aubergine
Det samlede indhold af sukkerarter i Aubergine er 2,9 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 1,4 g |
Glucose | 1,4 g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | 0,1 g |
Glykæmisk indeks for Aubergine
Aubergine har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Som betyder, at en potion Aubergine forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Aubergine er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Aubergine er Aubergine (eggplant), raw. Det kan være en nyttig information hvis du for eksempel benytter en amerikansk hjemmeside. Har du lyst til at søge efter viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Aubergine (ægplante), rå.