Ernæringsdata for Aubergine

Energiindholdet i 100 gram Aubergine er 20 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 82 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,9 g protein, 0,1 g fedt og 5 g kulhydrat.

  • Protein: 0,9 gram
  • Fedt: 0,1 gram
  • Kulhydrat: 5 gram

Af de 5 g kulhydrat er 2,6 g tilgængeligt de tilbageværende 2,4 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Aubergine er der 0,1 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Aubergine. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Aubergine er 0,9 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges herefter til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Aubergine
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)82 KJ
Energi i kilokalorie20 kcal
Fedt i alt0,1 g
→ Mættede fedtsyrer0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,1 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt5 g
→ Kulhydrat tilgængeligt2,6 g
→ Kostfibre2,4 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0,5 g
Vand93,5 g (ml)

Vitaminer i Aubergine

I tabellen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Aubergine (ægplante), rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en god kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Aubergine
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,03 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,03 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Aubergine
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,05 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,03 mg
B3-vitamin0,8 NE
→ Niacin0,933 mg
→ Tryptofans bidrag0,133 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,22 mg
B6-vitamin0,08 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat27 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin2 mg

Mineraler i Aubergine

I tabellen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at bevare en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Aubergine
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk8,4 mg
Fosfor (P), Phosphor30,3 mg
Jern (Fe)0,4 mg
Jod (I)0,15 µg
Kalium (K)240 mg
Kobber (Cu)0,08 mg
Krom (Cr), Chrom0,7 µg
Magnesium (Mg)10 mg
Mangan (Mn)0,25 mg
Natrium (Na)3 mg
Nikkel (Ni)0,395 µg
Selen (Se)0,2 µg
Zink (Zn)0,16 mg

Sukkerarter i Aubergine

Det samlede indhold af sukkerarter i Aubergine er 2,9 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Aubergine
SukkerartMængde
Fructose1,4 g
Glucose1,4 g
Lactose g
Maltose g
Saccharose0,1 g

Glykæmisk indeks for Aubergine

Aubergine har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Som betyder, at en potion Aubergine forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Aubergine er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Aubergine er Aubergine (eggplant), raw. Det kan være en nyttig information hvis du for eksempel benytter en amerikansk hjemmeside. Har du lyst til at søge efter viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Aubergine (ægplante), rå.