Ernæringsdata for Asparges på dåse
Energiindholdet i 100 gram Asparges på dåse er 16 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 67 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,6 g protein, 0,1 g fedt og 2,9 g kulhydrat.
- Protein: 1,6 gram
- Fedt: 0,1 gram
- Kulhydrat: 2,9 gram
Af de 2,9 g kulhydrat er 1,4 g tilgængeligt de resterende 1,5 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Asparges på dåse er der 0,1 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Asparges på dåse. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Asparges på dåse er 1,6 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges efterfølgende til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 67 KJ |
Energi i kilokalorie | 16 kcal |
Fedt i alt | 0,1 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,1 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 2,9 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 1,4 g |
→ Kostfibre | 1,5 g |
Tilsat sukker | g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,9 g |
Vand | 94,4 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Asparges på dåse
I tabellen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Asparges, konserves. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en sund diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 41,1 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,25 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,25 mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,03 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,04 mg |
B3-vitamin | 0,3 NE |
→ Niacin | 0,517 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,217 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,07 mg |
B6-vitamin | 0,11 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0,2 µg |
B9-vitamin, Folat | 48 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 18,4 mg |
Mineraler i Asparges på dåse
I tabellen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at opretholde en sund livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 15,5 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 27 mg |
Jern (Fe) | 0,35 mg |
Jod (I) | 0,7 µg |
Kalium (K) | 111 mg |
Kobber (Cu) | 0,055 mg |
Krom (Cr), Chrom | 4 µg |
Magnesium (Mg) | 7 mg |
Mangan (Mn) | 0,14 mg |
Natrium (Na) | 288 mg |
Nikkel (Ni) | 4,9 µg |
Selen (Se) | 0,2 µg |
Zink (Zn) | 0,44 mg |
Sukkerarter i Asparges på dåse
Det samlede indhold af sukkerarter i Asparges på dåse er 1,17 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0,67 g |
Glucose | 0,32 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0,18 g |
Glykæmisk indeks for Asparges på dåse
Asparges på dåse har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket betyder, at en potion Asparges på dåse giver en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Asparges på dåse er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Asparges på dåse er Asparagus, canned. Det kan være en nyttig viden hvis du fx benytter en engelsksproget opskrift. Har du lyst til at finde data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Asparges, konserves.